Mézes szelet

A mézes szelet igazi édes finomság, ami ráadásul egyszerűen elkészíthető. Csak tészta és krém kell hozzá, amit „adagokra” szedünk. A sütemény öt rétegből áll, ebből hármat a lágy, puha mézes tészta tesz ki (egy kis fahéjjal megbolondítva), a maradék kettőt pedig az isteni vaníliapudingos krém. A puding annyiban különleges, hogy tej és habtejszín keverékében főztem meg, majd vaj és tejföl is került belé. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 16.7.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mézes szelet

Hozzávalók

Tészta:
50 gvaj
2 ev. kanálméz
180porcukor
2 dbtojás
2 ev. kanálkakaó
450 gbúzafinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
1 kv. kanálfahéj
csipet só
Krém:
3 csomagvanília ízű pudingpor
1 ev. kanálfinomliszt
600 mltej
300 mlhabtejszín
200 gvaj
150 mltejföl
100 gporcukor

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tésztát: a vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojást, a kakaót, majd alaposan eldolgozzuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a csipet sóval és fahéjjal, majd beledolgozzuk a kihűlt, habosra vert vajas keverékbe.
  3. Tészta állagúra dolgozzuk, 3 egyenlő részre osztjuk és 30 percig pihentetjük.
  4. A tésztaadagokat 30x20 cm-es lapra nyújtjuk, 180 fokon 10 percig sütjük.
  5. A pudingport és a lisztet beleszórjuk a tej és tejszín keverékébe, csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk.
  6. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingot és a tejfölt. Akkor jó, ha már kellően krémes.
  7. Kezdhetjük a régezesét. A krémet két részre osztjuk, ezzel kenjük meg az első tésztalapot. Lefedjük a második tésztalappal, erre kerül a krém másik fele, a tetejére pedig ráhelyezzük a harmadik tésztalapot. Egy éjszakát pihentetjük, hogy a tészta alaposan megpuhuljon. A tetejét porcukorral megszórjuk, tálaljuk. Jó étvágyat!