TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Mézes szelet
Mézes szelet
Recept Mézes szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A mézes szelet igazi édes finomság, ami ráadásul egyszerűen elkészíthető. Csak tészta és krém kell hozzá, amit „adagokra” szedünk. A sütemény öt rétegből áll, ebből hármat a lágy, puha mézes tészta tesz ki (egy kis fahéjjal megbolondítva), a maradék kettőt pedig az isteni vaníliapudingos krém. A puding annyiban különleges, hogy tej és habtejszín keverékében főztem meg, majd vaj és tejföl is került belé. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   16.7.2019

Mézes szelet

A mézes szelet igazi édes finomság, ami ráadásul egyszerűen elkészíthető. Csak tészta és krém kell hozzá, amit „adagokra” szedünk. A sütemény öt rétegből áll, ebből hármat a lágy, puha mézes tészta tesz ki (egy kis fahéjjal megbolondítva), a maradék kettőt pedig az isteni vaníliapudingos krém. A puding annyiban különleges, hogy tej és habtejszín keverékében főztem meg, majd vaj és tejföl is került belé. Szerző: Triniti

50 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

50 g
vaj
2 ev. kanál
méz
180
porcukor
2 db
tojás
2 ev. kanál
kakaó
450 g
búzafinomliszt
1 kv. kanál
sütőpor
1 kv. kanál
fahéj
csipet só

Krém:

3 csomag
vanília ízű pudingpor
1 ev. kanál
finomliszt
600 ml
tej
300 ml
habtejszín
200 g
vaj
150 ml
tejföl
100 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Elkészítjük a tésztát: a vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojást, a kakaót, majd alaposan eldolgozzuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a csipet sóval és fahéjjal, majd beledolgozzuk a kihűlt, habosra vert vajas keverékbe.
  3. Tészta állagúra dolgozzuk, 3 egyenlő részre osztjuk és 30 percig pihentetjük.
  4. A tésztaadagokat 30x20 cm-es lapra nyújtjuk, 180 fokon 10 percig sütjük.
  5. A pudingport és a lisztet beleszórjuk a tej és tejszín keverékébe, csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk.
  6. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingot és a tejfölt. Akkor jó, ha már kellően krémes.
  7. Kezdhetjük a régezesét. A krémet két részre osztjuk, ezzel kenjük meg az első tésztalapot. Lefedjük a második tésztalappal, erre kerül a krém másik fele, a tetejére pedig ráhelyezzük a harmadik tésztalapot. Egy éjszakát pihentetjük, hogy a tészta alaposan megpuhuljon. A tetejét porcukorral megszórjuk, tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása