Mézes szívek csokival meglocsolva

Recept Mézes szívek csokival meglocsolva
KÜLDÖTT KÉPEK

A mézes édességek szerintem mét a szomszédokat is a konyhámba csalogatják. Ha készítem, az illata az egész lakást, konyhát és környéket i belengi. A megsült kis szív alakú formákat a lekváros töltelékkel tapasztom össze, a felszínét pedig csokiöntettel díszítem. A rumot sem sajnáltam a töltelékből, így ezzel csak óvatosan.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gbúzafinomliszt
110 gporcukor
70 gmargarin
1 dbtojás
2 ev. kanálméz
1 kv. kanálőrölt fahéj
1 kv. kanálmézeskalács fűszerkeverék
1 kv. kanálszódabikarbóna

Töltelék:

150 greszelt mézes puszedli
1 marékdarált dió
1 ev. kanálkakaó
2 ev. kanálméz
4 ev. kanállekvár
5 ev. kanálrum (szükség szerint akár több is)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A töltelékkel kezdjük. Az elkészítése nagyon egyszerű: a hozzávalókat elkeverjük, majd pihenni tesszük. Ha túl tömény, akkor rummal még lehet hígítani. A tölteléket érdemes már előző nap elkészíteni.
  2. A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, majd legalább fél napot pihentetjük. Ezt is érdemes előző nap elkészíteni, lehetőleg 24 órával a sütés előtt.
  3. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a szív alakú formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, aranyszínűre.
  5. A megsült kis formákat a töltelékkel összetapasztjuk.
  6. A tetejét csokival díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás