Mézes szívek csokival meglocsolva

Hozzáadta: TopPetra, 16.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Mézeskalácsok, Valentin-nap
KÜLDÖTT KÉPEK
A mézes édességek szerintem mét a szomszédokat is a konyhámba csalogatják. Ha készítem, az illata az egész lakást, konyhát és környéket i belengi. A megsült kis szív alakú formákat a lekváros töltelékkel tapasztom össze, a felszínét pedig csokiöntettel díszítem. A rumot sem sajnáltam a töltelékből, így ezzel csak óvatosan.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 16.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Mézeskalácsok, Valentin-nap
ALAPANYAGOK
Tészta:
400 gbúzafinomliszt
110 gporcukor
70 gmargarin
1 dbtojás
2 ev. kanálméz
1 kv. kanálőrölt fahéj
1 kv. kanálmézeskalács fűszerkeverék
1 kv. kanálszódabikarbóna
Töltelék:
150 greszelt mézes puszedli
1 marékdarált dió
1 ev. kanálkakaó
2 ev. kanálméz
4 ev. kanállekvár
5 ev. kanálrum (szükség szerint akár több is)
- A töltelékkel kezdjük. Az elkészítése nagyon egyszerű: a hozzávalókat elkeverjük, majd pihenni tesszük. Ha túl tömény, akkor rummal még lehet hígítani. A tölteléket érdemes már előző nap elkészíteni.
- A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, majd legalább fél napot pihentetjük. Ezt is érdemes előző nap elkészíteni, lehetőleg 24 órával a sütés előtt.
- A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a szív alakú formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, aranyszínűre.
- A megsült kis formákat a töltelékkel összetapasztjuk.
- A tetejét csokival díszítjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS