TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Mézeskalácsok Mézes szívek csokival meglocsolva
Mézes szívek csokival meglocsolva
Recept Mézes szívek csokival meglocsolva
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.12.2020

Mézes szívek csokival meglocsolva

A mézes édességek szerintem mét a szomszédokat is a konyhámba csalogatják. Ha készítem, az illata az egész lakást, konyhát és környéket i belengi. A megsült kis szív alakú formákat a lekváros töltelékkel tapasztom össze, a felszínét pedig csokiöntettel díszítem. A rumot sem sajnáltam a töltelékből, így ezzel csak óvatosan.

Alapanyagok

Tészta:

400 g
búzafinomliszt
110 g
porcukor
70 g
margarin
1 db
tojás
2 ev. kanál
méz
1 kv. kanál
őrölt fahéj
1 kv. kanál
mézeskalács fűszerkeverék
1 kv. kanál
szódabikarbóna

Töltelék:

150 g
reszelt mézes puszedli
1 marék
darált dió
1 ev. kanál
kakaó
2 ev. kanál
méz
4 ev. kanál
lekvár
5 ev. kanál
rum (szükség szerint akár több is)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A töltelékkel kezdjük. Az elkészítése nagyon egyszerű: a hozzávalókat elkeverjük, majd pihenni tesszük. Ha túl tömény, akkor rummal még lehet hígítani. A tölteléket érdemes már előző nap elkészíteni.
  2. A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, majd legalább fél napot pihentetjük. Ezt is érdemes előző nap elkészíteni, lehetőleg 24 órával a sütés előtt.
  3. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a szív alakú formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, aranyszínűre.
  5. A megsült kis formákat a töltelékkel összetapasztjuk.
  6. A tetejét csokival díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása