Mézes szívek kókusszal és Nutellával töltve

Recept Mézes szívek kókusszal és Nutellával töltve
KÜLDÖTT KÉPEK

Imádnivaló karácsonyi falatkák, amik mindenki szívébe egy kis örömet csempésznek. A kis tésztaformákhoz Nutellát és kókuszreszeléket is használtam, majd a végén csokiba mártottam. A szívek sokáig elvannak, így akár bőven készíthetünk többet is. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

220 gfinomliszt
100 gkristálycukor
1 dbtojás
1 ev. kanálméz
1 kv. kanálszódabikarbóna
50 gvaj
1 ev. kanálkakaó

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat edénybe tesszük, hozzáadjuk a mézet és a cukrot, majd kis lángon elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott és elkeveredett a mézzel és vajjal, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz: liszt, szódabikarbóna és kakaó keveréke. Ezután a tojást is hozzáadjuk.
  2. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd fél órát pihentetjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük, sütés közben figyeljük. Nem sütjük túl sokáig, mert elég könnyen ki tudjuk szárítani, és így bizony elég kemény lesz.
  5. A megsült szíveket kihűtjük. A Nutellát kókuszreszelékkel elkeverjük, ezzel tapasztjuk össze a szíveket.
  6. Olvasztott csokoládéba mártjuk, ízlés szerint díszítjük. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt.%
  7. Ha mégis kiszárítottuk a tésztát, akkor pár napot érdemes pihentetni, és megpuhul. A tésztának szüksége van egy kis időre, amíg a nedvesség megpuhítja.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás