Mézeskalács kocka házi eperlekvárral

A mézeskalács kocka házi eperlekvárral az egyik legkedvesebb és legkönnyebben elkészíthető családi süteményünk. Puha, nedves, lágy, szinte szétolvad a nyelven. Házi eperlekvárral egyszerűen ellenállhatatlan. A hozzávalókat csupán egy tálban alaposan eldolgozom, majd a tésztát készre sütöm, a süteményt félbe vágom, lekvárral megkenem, összetapasztom, és már tálalom is. Az eperlekvár természetesen bármilyen lekvárra cserélhető, a tetejéről a porcukor pedig elhagyható, vagy csokis öntettel helyettesíthető.

Recept Mézeskalács kocka házi eperlekvárral

Hozzávalók

2 dbtojás
1 csésze (200 ml)rétesliszt
1 csésze (200 ml)búzafinomliszt
1 csésze (200 ml)kristálycukor
1 csomagsütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel
1 csésze (200 ml)langyos tej
½ csésze (100 ml)olaj
2-3 ev. kanálkakaó
kevés rum

Elkészítés menete

  1. Egyszerű sütemény, amihez nincs szükség még mérlegre sem, elég egy 200 ml-es csésze, egy evőkanál és két tojás.
  2. A sütihez a hozzávalókat egy tálba tesszük, majd kézi robotgéppel kb. 3 percet keverjük.
  3. A tésztát egy 35x25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 160 fokon 40 percig sütjük.
  4. A megsült mézeskalácsot félbe vágjuk, az alsó réteget eperlekvárral megkenjük, majd rátesszük a süteménylapot.
  5. A tetejét porcukorral megszórhatjuk, vagy akár csokoládéöntettel is meglocsolhatjuk.

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu Original