Mézeskalács kocka házi eperlekvárral

Hozzáadta: TopPetra, 27.1.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
A mézeskalács kocka házi eperlekvárral az egyik legkedvesebb és legkönnyebben elkészíthető családi süteményünk. Puha, nedves, lágy, szinte szétolvad a nyelven. Házi eperlekvárral egyszerűen ellenállhatatlan. A hozzávalókat csupán egy tálban alaposan eldolgozom, majd a tésztát készre sütöm, a süteményt félbe vágom, lekvárral megkenem, összetapasztom, és már tálalom is. Az eperlekvár természetesen bármilyen lekvárra cserélhető, a tetejéről a porcukor pedig elhagyható, vagy csokis öntettel helyettesíthető.
Hozzáadta: TopPetra, 27.1.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
- Egyszerű sütemény, amihez nincs szükség még mérlegre sem, elég egy 200 ml-es csésze, egy evőkanál és két tojás.
- A sütihez a hozzávalókat egy tálba tesszük, majd kézi robotgéppel kb. 3 percet keverjük.
- A tésztát egy 35x25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 160 fokon 40 percig sütjük.
- A megsült mézeskalácsot félbe vágjuk, az alsó réteget eperlekvárral megkenjük, majd rátesszük a süteménylapot.
- A tetejét porcukorral megszórhatjuk, vagy akár csokoládéöntettel is meglocsolhatjuk.
Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu Original