Mézeskalács kuglóf

A kuglóf az kuglóf: lehet bármilyen napszak, évszak, mindig jól jön, mindig meglepetés, mindig finom, egyszerűen szerves részét képezi a családunknak. A mézeskalács kuglófot nemcsak azért szeretem, mert kellően szaftos és puha, hanem azért is, mert már sütés közben is bejárja a finom illat a konyhát. Csak szippantok egyet a mesés illatból, és már csorog is a nyál a számban. Díszíteni csokiöntettel vagy cukros mázzal szoktam, de önmagában is tökéletes!

Hozzáadta:, 18.8.2018
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Mézeskalács kuglóf

Hozzávalók

Szükségünk lesz (1 bögre = 250 ml)
3 bögrerétesliszt
2 bögretej
1 bögrekristálycukor
1/2 bögreméz
5 dbtojássárga
1 csomagsütőpor
1 ev. kanálmézeskalács fűszerkeverék
1/4 bögrenapraforgóolaj
1 marékaprított mandula
2 ev. kanálkakaó

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a mézzel és cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral és mézeskalács fűszerkeverékkel elkevert lisztet, elkeverjük.
  2. Kis adagokban, felváltva hozzáöntjük a tejet és az olajat, minden egyes adag után alaposan eldolgozzuk.
  3. Az utolsó lépésben adjuk hozzá a kakaót és az aprított mandulát.
  4. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt kuglóf sütőformába öntjük.
  5. 180 fokon 45 percig sütjük.