Mézeskalács kuglóf

Hozzáadta: TopPetra, 18.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Mézeskalácsok
KÜLDÖTT KÉPEK
A kuglóf az kuglóf: lehet bármilyen napszak, évszak, mindig jól jön, mindig meglepetés, mindig finom, egyszerűen szerves részét képezi a családunknak. A mézeskalács kuglófot nemcsak azért szeretem, mert kellően szaftos és puha, hanem azért is, mert már sütés közben is bejárja a finom illat a konyhát. Csak szippantok egyet a mesés illatból, és már csorog is a nyál a számban. Díszíteni csokiöntettel vagy cukros mázzal szoktam, de önmagában is tökéletes!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Mézeskalácsok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz (1 bögre = 250 ml)
3 bögrerétesliszt
2 bögretej
1 bögrekristálycukor
1/2 bögreméz
5 dbtojássárga
1 csomagsütőpor
1 ev. kanálmézeskalács fűszerkeverék
1/4 bögrenapraforgóolaj
1 marékaprított mandula
2 ev. kanálkakaó
- A tojássárgát a mézzel és cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral és mézeskalács fűszerkeverékkel elkevert lisztet, elkeverjük.
- Kis adagokban, felváltva hozzáöntjük a tejet és az olajat, minden egyes adag után alaposan eldolgozzuk.
- Az utolsó lépésben adjuk hozzá a kakaót és az aprított mandulát.
- A tésztát kivajazott és liszttel beszórt kuglóf sütőformába öntjük.
- 180 fokon 45 percig sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS