TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Mézeskalácsok Mézeskalács kuglóf
Mézeskalács kuglóf
Recept Mézeskalács kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A kuglóf az kuglóf: lehet bármilyen napszak, évszak, mindig jól jön, mindig meglepetés, mindig finom, egyszerűen szerves részét képezi a családunknak. A mézeskalács kuglófot nemcsak azért szeretem, mert kellően szaftos és puha, hanem azért is, mert már sütés közben is bejárja a finom illat a konyhát. Csak szippantok egyet a mesés illatból, és már csorog is a nyál a számban. Díszíteni csokiöntettel vagy cukros mázzal szoktam, de önmagában is tökéletes!

TopPetra TopPetra    ·   18.8.2018

Mézeskalács kuglóf

A kuglóf az kuglóf: lehet bármilyen napszak, évszak, mindig jól jön, mindig meglepetés, mindig finom, egyszerűen szerves részét képezi a családunknak. A mézeskalács kuglófot nemcsak azért szeretem, mert kellően szaftos és puha, hanem azért is, mert már sütés közben is bejárja a finom illat a konyhát. Csak szippantok egyet a mesés illatból, és már csorog is a nyál a számban. Díszíteni csokiöntettel vagy cukros mázzal szoktam, de önmagában is tökéletes!

25 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz (1 bögre = 250 ml)

3 bögre
rétesliszt
2 bögre
tej
1 bögre
kristálycukor
1/2 bögre
méz
5 db
tojássárga
1 csomag
sütőpor
1 ev. kanál
mézeskalács fűszerkeverék
1/4 bögre
napraforgóolaj
1 marék
aprított mandula
2 ev. kanál
kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a mézzel és cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral és mézeskalács fűszerkeverékkel elkevert lisztet, elkeverjük.
  2. Kis adagokban, felváltva hozzáöntjük a tejet és az olajat, minden egyes adag után alaposan eldolgozzuk.
  3. Az utolsó lépésben adjuk hozzá a kakaót és az aprított mandulát.
  4. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt kuglóf sütőformába öntjük.
  5. 180 fokon 45 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása