Mézeskalács

Ki így szereti, ki úgy szereti, de az biztos, hogy a mézeskalács nagyon sok háztartásban központi szerepet játszik az ünnepeket alkalmával. Mi ezt szeretjük, ezt díszítjük, és ezt ropogtatjuk a legtöbbször. Ahogy látjátok, rögtön 1 kg liszttel dolgozok, mert bizony számos figurát készítek, és szeretem a kollégáknak, barátoknak karácsony előtt ajándékba is adni. Szerző: Cleopatra

Hozzáadta:, 18.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mézeskalács

Hozzávalók

Tészta:
1 kgfinomliszt
380 gméz
300 gporcukor
120 gvaj
4 dbtojás
2 csomagmézeskalács sütőpor

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat alaposan elkeverjük, fóliába csomagoljuk és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát lisztes felületen kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a mézeskalács alakokat, figurákat.
  3. Felvert tojással megkenjük, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
  4. A mézeskalácsokat kihűtjük, fantáziánk szerint díszítjük.