Mézeskalácsos karácsonyi likőr

A karácsony elengedhetetlen kelléke a mézeskalács, és a felnőttek számára pedig még különlegesebbé tehető a mézeskalácsos karácsonyi likőrrel. A cukor, habtejszín, csokoládé, rum és a mézeskalács fűszerkeverék együttese fantasztikus ízvilágot képez, és hidegen és melegen is fogyasztható. Mi egyszerűen imádjuk, szívesen kortyolgatjuk a sütemények mellé, és tesszük vele különlegesebbé az ünnepi hangulatot.

Hozzáadta:, 19.12.2016
Kategória: Karácsony, Italok
Mézeskalácsos karácsonyi likőr

Hozzávalók

2 ev. kanálkristálycukor
70 mlforró víz
200 ml30%-os habtejszín
50 gétcsokoládé
2 kv. kanálmézeskalács fűszerkeverék
200 mlrum

Elkészítés menete

  1. A kristálycukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a forró vízzel és alaposan elverejük.
  2. Hozzáadjuk a tejszínt, a csokoládét, a fűszerkeveréket, alaposan elkeverjük és forrástól számítva 10-15 percig főzzük, folyamatosan kevergetve.
  3. Megvárjuk, míg kihűl és hozzáadjuk a rumot. Elkeverjük, majd egy olyan üvegbe töltjük, amit főzhetünk. A likőrt hűtőben tároljuk.
  4. Boldog karácsonyt! 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának