Migas – spanyol szegények eledele
A maradék, öreg kenyér felhasználásának egy remek módja. A migas – spanyol szegények eledele a pirított kenyeret, a szalonnát és a zöldségeket ötvözi, ami kellő fűszerezéssel könnyű, gyors, mégis finom és laktató ebéd vagy vacsora lehet. Hogy színes legyen, piros, zöld és sárga paprikát használok. A recept tökéletesen műküdik maradék fehér kenyérrel. Ezt csak a serpenyőben vagy tepsiben jól megpirítom, majd összekeverem a zöldséges keverékkel.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 9.4.2017
Kategória: Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
4-6 szeletöreg kenyér
1 dbvöröshagyma
1/2 dbpórhagyma
3 dbszínes paprika
kb, 100 gszalonna
ízlés szerint só, bors, curry, chili
olaj
fokhagyma
- A hagymát felkockázzuk és az olajon megporítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és póréhagymát, az apróra vágott paprikát és a felkockázott szalonnát. Fűszerezzük, és addig pirítjuk, míg a zöldség meg nem puhul, de mégis roppanós marad.
- Egy másik serpenyőben megpirítjuk a felkockázott kenyeret. Akkor jó, ha a kenyérkocka aranyszínű és ropogós.
- A kenyeret összeforgatjuk a zöldséges keverékkel. Jó étvágyat!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Migas - jídlo chudých Španělů.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Migas - jedlo chudobných Španielov.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Migas - danie biednych Hiszpanów.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Migas – das Gericht armer Spanier an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS