Migas – spanyol szegények eledele

A maradék, öreg kenyér felhasználásának egy remek módja. A migas – spanyol szegények eledele a pirított kenyeret, a szalonnát és a zöldségeket ötvözi, ami kellő fűszerezéssel könnyű, gyors, mégis finom és laktató ebéd vagy vacsora lehet. Hogy színes legyen, piros, zöld és sárga paprikát használok. A recept tökéletesen műküdik maradék fehér kenyérrel. Ezt csak a serpenyőben vagy tepsiben jól megpirítom, majd összekeverem a zöldséges keverékkel.

Hozzáadta:, 9.4.2017
Kategória: Főételek
Recept Migas – spanyol szegények eledele

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4-6 szeletöreg kenyér
1 dbvöröshagyma
1/2 dbpórhagyma
3 dbszínes paprika
kb, 100 gszalonna
ízlés szerint só, bors, curry, chili
olaj
fokhagyma

Elkészítés menete

  1. A hagymát felkockázzuk és az olajon megporítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és póréhagymát, az apróra vágott paprikát és a felkockázott szalonnát. Fűszerezzük, és addig pirítjuk, míg a zöldség meg nem puhul, de mégis roppanós marad.
  2. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a felkockázott kenyeret. Akkor jó, ha a kenyérkocka aranyszínű és ropogós.
  3. A kenyeret összeforgatjuk a zöldséges keverékkel. Jó étvágyat!