Milka csokoládés szelet

Nincs is annál jobb, mint kedvenc csokoládénkat egy tökéletes süteménybe beépíteni. A Milka csokoládés szelet ráadásul kétféle csokoládét is tartalmaz: világos és tejcsokoládést is, mindezt a tökéletes krémben vegyítve. A sütemény tulajdonképpen 4 egyszerű rétegből áll: két tésztalapból, amire rákenjük a krémeket. A tetejét még darált mogyoróval díszíthetjük, és nem marad más hátra, mint bezsebelni az elismerést. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 16.1.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Milka csokoládés szelet

Hozzávalók

Tészta (2 tésztalaphoz):
10 dbtojásfehérje
240 gkristálycukor
160 gmogyoró
4 ev. kanálrétesliszt
1 kv. kanálsütőpor
Krém:
1 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
10 dbtojássárga
200 gporcukor
3 ev. kanálkukoricakeményítő
200 gvaj
300 mlhabtejszín
200 gfehér csokoládé (Milka)
200 gtejcsokoládé (Milka, akár mogyorós is lehet)

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát két részre osztjuk. A tésztaadagokat kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  3. Elkészítjük a krémet. A tojásokat a cukorral, pudingporral és keményítővel alaposan eldolgozzuk. Ezt a keveréket keverjük el a tejjel, majd addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapungk.
  4. A vajat habosra verjük és beledolgozzuk a krémbe, majd a habbá vert habtejszínt is. A krémet két egyenlő részre osztjuk. A csokoládékat külön-külön gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a krémhez – tejeset az egyik adaghoz, a fehér csokoládésat a másik adaghoz.
  5. Elkezdjük a rétegezést: az egyik tésztalapra rákenjük a tejcsokoládés krémet, lefedjük a másik tésztalappal, erre kerül a világos krém. A tetejét darált mogyoróval díszíthetjük. Hűtőszekrénybe tesszük, miután a krém megkötött, felszeleteljük és tálaljuk.