TopReceptek.hu Torták Csokitorta Milka szelet. Szaftos, puha, vajas finomság ellenállhatatlan krémmel.
Milka szelet. Szaftos, puha, vajas finomság ellenállhatatlan krémmel.
Recept Milka szelet. Szaftos, puha, vajas finomság ellenállhatatlan krémmel.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Imádom a csokit! Ezért is imádom ennyire ezt a jó kis Milka süteményt. A tészta mesés, a krém zseniális, a kettő együtt pedig garantálja a sikert.

TopPetra TopPetra    ·   23.10.2023

Milka szelet. Szaftos, puha, vajas finomság ellenállhatatlan krémmel.

Imádom a csokit! Ezért is imádom ennyire ezt a jó kis Milka süteményt. A tészta mesés, a krém zseniális, a kettő együtt pedig garantálja a sikert.

30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

100 g
vaj
75 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
csipet
2 db
tojás
125 g
rétesliszt
50 g
kakaó
2 kávéskanál
sütőpor
150 g
csoki ízű pudingpor
100 g
étcsokoládé

Öntet:

100 ml
tej
2 evőkanál
Nesquick

Krém:

500 ml
habtejszín
300 g
Milka tejcsokoládé
200 g
étcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A krémmel kezdjük, akár előző nap este előkészíthetjük, ugyanis pár órát a hűtőben kell pihennie. A tejszínt felmelegítjük, a csokit beletörjük és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Utána lehűtjük, majd hűtőbe tesszük.
  2. A csokis habtejszínt habbá verjük.
  3. A vajat a porcukorral, vaníliacukorral, csipet sóval habosra verjük. Hozzáadjuk a tojást, mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk. A tojás után adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport, végül a pudingport. Ezután adjuk hozzá a reszelt étcsokoládét.
  4. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 25x20 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
  5. A megsült tésztát az öntettel meglocsoljuk: ehhez a tejben feloldjuk a kakaót.
  6. A krémet habzsákba töltjük, ezzel díszítjük a süteményünket.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása