Milka torta

Gondoltam, kipróbálom a Milka tortát. Nagyon megtetszett a szomszédban lakó barétnőm ötlete – az ajándékba kapott Milka csokik kreatív felhasználása süteményekhez, tortákhoz. Szerintem a csoki tökéletesen lett felhasználva – a torta krémjébe került. Ráadásul az egyikbe mogyorós csoki, a másikba pedig fehér csoki. Az extra mogyoró pedig még szebbé és finomabbá tette a tortát. Nem mondom, kell hozzá tojás bőven, de ez tipikusan olyan ünnepi szelet, amit évente csak párszor készítek. Szerző: Adkas

Hozzáadta:, 7.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Milka torta

Hozzávalók

Tészta (3 lap):
15 dbtojásfehérje
360 gkristálycukor
240 gdarált mogyoró
6 ev. kanálrétesliszt
1 és 1/2 csomagsütőpor
csipet só
Krém:
1 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
15 dbtojássárga
3 ev. kanálkukoricakeményítő
200 gporcukor
250 gvaj
100 gfehér csokoládé
100 gmogyorós csokoládé

Elkészítés menete

  1. Összesen 3 db tésztalapra lesz szükségünk, ezért a tészta hozzávalóit „harmadoljuk”, és egyenként elkészítjük őket:
  2. 5 tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük habbá verni. Hozzáadunk 120 g cukrot és addig verjük, amíg fényes habot nem kapunk.
  3. A 80 g mogyorót elkeverjük a 2 evőkanál rétesliszttel és a fél csomag sütőporral, majd a száraz hozzávalókat óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.
  4. A tésztát 24 cm átmérőjű kör alakú sütőformába öntjük (a formát előtte sütőpapírral kibéleljük), 18 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Így készítjük el mind a 3 tésztalapot. A tésztalapokat kihűtjük, majd rácsra helyezzük. Miután megsültek, eltávolítjuk a sütőpapírt.
  5. A fehér csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Vigyázzunk arra, hogy a csokiba nem kerüljön gőz vagy víz, mert akkor bizony kicsapódik és nem lesz szép. A mogyorós csokit és felolvasztjuk.
  6. A tejből, pudingporból, keményítőből, tojássárgából sűrű krémet főzünk. A krémet kihűtjük. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban a cukros vajba keverjük a krémet. A krémet két részre osztjuk. Az egyikbe a fehér csokit, a másikba a mogyorós csokit keverjük.
  7. A két krémből egy keveset félreteszünk, amivel majd bevonjuk a tortát. Az egyik tésztalapra rákenjük a mogyorós csokis krémet. Lefedjük a második tésztalappal, erre kerül a fehér csokoládés krém, majd lefedjük a harmadik tésztalappal. A tortát kívülről bevonjuk a világos és mogyorócsokis krémmel. A tetejét és oldalát ízlés szerint díszítjük, akár darált dióval vagy mogyoróval is bevonhatjuk.

Blogom: Adkas-tastyfood