Milka torta sütés nélkül – könnyű, lágy desszert

Recept Milka torta sütés nélkül – könnyű, lágy desszert
KÜLDÖTT KÉPEK

Finomságok tökéletes egyvelege. Főleg a forró, nyári napok alkalmával kínál igazi felüdülést. Próbáljátok ki! Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

3 csomagvanília ízű pudingpor
6 evőkanálkristálycukor
200 ml + 800 mltej
100 gfehér csokoládé
150 gtejcsokoládé
250 gvaj
150 gporcukor
40 ghabtejszín
80 mltej
250 gkakaós keksz
díszítésnekcsoki

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukrot és pudingport 200 ml tejben elkeverjük, majd hozzáöntjük a már forró 800 ml tejhez. Kevergetés mellett sűrű pudingot főzünk. A forró pudingot két részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kockára tört csokoládét, a másikba a tejcsokit. Mindkét pudingadagot addig kevergetjük, amíg a csokik fel nem oldódnak.
  2. A vajat a porcukorral kikeverjük. Két részre osztjuk, az egyiket a világos, a másikat a sötét pudingba dolgozzuk bele.
  3. A tejet és tejszínt edénybe öntjük, habosra verjük.
  4. A 21x21 cm-es forma alját sütőpapírral kibéleljük, két réteg keksszel kibéleljük – ezeket először tejbe áztatjuk. Rákenjük a sötét pudingos krémet. Rákerül a tejszínhab, erre jön egy újabb réteg tejbe mártott keksz. Rákenjük a világos krémet, végül pedig reszelt csokoládéval díszítjük. Hűtőbe tesszük. Miután szépen lehűlt, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás