Milky way szelet

A Milky way csokoládéban szerintem a legfinomabb a lágy krém. Sokat próbálkoztam a reprodukálásával, és végül megtaláltam ezt a receptet, ami a leginkább hasonlít a bolti csokihoz. A lágy, tejes krém két kakaós piskótalap közé került, a tetejét pedig csokival vontam be. Szerintem a krém a tejportól igazán lágy lett, a végeredmény pedig szerintem magáért beszél. Jó étvágyat! Szerző: Jaja79

Hozzáadta:, 17.3.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Milky way szelet

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
1/2 bögrerétesliszt
1/2 bögrekukoricakeményítő
1,5 bögrekristálycukor
3 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálsütőpor
2 ev. kanálolaj
Töltelék:
1/2 bögretej
2 bögretejpor
3/4 bögrekristálycukor
350 gvaj
Tetejére:
60 gétcsokoládé
60 gtejcsokoládé
80 gvaj

Elkészítés menete

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a 25 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojássárgát. Beleöntjük az olajat, beleszórjuk a lisztet, a keményítőt, a sütőport és a kakaót. Miután a hozzávalók összeálltak tésztává, beleöntjük az előkészített tepsibe.
  3. 20-25 percig sütjük. Miután megsült, a tésztát ketté egyenlő részre vágjuk és kihűtjük.
  4. Elkészítjük a tölteléket. A tejet a cukorral felmelegítjük. Miután a cukor felolvadt, levesszük a lángról és kihűtjük.
  5. A vajat habosra verjük, majd fokozatosan, folyamatos keverés-mixerelés mellett hozzáadjuk a cukros tejet. Ezután belekeverjük a tejport és addig dolgozzuk, amíg sima, csomómentes, sűrű krémet nem kapunk.
  6. Az egyik tésztalapra rávisszük a krémet, elegyengetjük, majd lefedjük a másik tésztalappal. Kezünkkel óvatosan lenyomjuk.
  7. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, majd ezzel vonjuk be a sütemény tetejét. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!