Mimóza szelet
Nem túl édes, nem túl vajas, kellemesen savanykás. Ez a mimóza szelet! Négy tökéletesen puha, citromos tészta közt bújik meg a finom, savanykás cseresznyelekvár, na meg az ellenállhatatlan, lágy krém. Persze akár édesebbre is csinálhatjuk, és pudingból is készíthetjük, ráadásul a lekvárt is ízlés szerint cserélhetjük. Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 12.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
250 gvaj
120 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
4 dbtojássárga
4-5 ev. kanáltejföl
500 gliszt
citrom héja
Krém:
1/2 ltej
5 ev. kanálfinomliszt
200 gporcukor
200 gvaj
rum
cseresznyelekvár
- Miután a tésztalapok megsültek, hozzálátunk a krémhez. A tej felét elkeverjük a cukorral, a másik felét a liszttel. A cukros tejet feltesszük főni, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert tejet. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Amikor a puding már kihűlt, kanalanként beledolgozzuk a puha vajat, rummal ízesítjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS