Mimóza szelet

Recept Mimóza szelet

Hozzáadta: TopPetra, 12.8.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Nem túl édes, nem túl vajas, kellemesen savanykás. Ez a mimóza szelet! Négy tökéletesen puha, citromos tészta közt bújik meg a finom, savanykás cseresznyelekvár, na meg az ellenállhatatlan, lágy krém. Persze akár édesebbre is csinálhatjuk, és pudingból is készíthetjük, ráadásul a lekvárt is ízlés szerint cserélhetjük. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 12.8.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 gvaj
120 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
4 dbtojássárga
4-5 ev. kanáltejföl
500 gliszt
citrom héja

Krém:

1/2 ltej
5 ev. kanálfinomliszt
200 gporcukor
200 gvaj
rum
cseresznyelekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, tésztává dolgozzuk, pár percig pihentetjük.
  2. A tésztát négy részre osztjuk, mindegyiket 25x35 cm-es lapra nyújtjuk, majd mindegyik tésztalapot sütőpapírral kibélelt tepsiben, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 7-10 percig sütjük. Akkor jó, ha a széle a tésztának már elkezd barnulni, de még nem ég meg.
  3. Miután a tésztalapok megsültek, hozzálátunk a krémhez. A tej felét elkeverjük a cukorral, a másik felét a liszttel. A cukros tejet feltesszük főni, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert tejet. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Amikor a puding már kihűlt, kanalanként beledolgozzuk a puha vajat, rummal ízesítjük.
  4. Hozzálátunk a rétegezéshez. Az első tésztalapot megkenjük a cseresznyelekvárral. Erre kerül a második tésztalap, amit megkenünk a krémmel.
  5. Ezt fedjük le a harmadik tésztalappal, erre ismét cseresznyelekvár kerül, végül pedig a cseresznyelekváros lapra jön a negyedik tésztalap.
  6. Tetejét porcukorral meghintjük, egy-két órát pihentetjük, majd tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás