TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Minden egyes falat új élmény. Finom kókuszos falatok az ünnepi asztalra.
Minden egyes falat új élmény. Finom kókuszos falatok az ünnepi asztalra.
Recept Minden egyes falat új élmény. Finom kókuszos falatok az ünnepi asztalra.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Bemutatjuk a remek kis kókuszos korongok receptjét. A kókusz kedvelői imádni fogják! Az elkészítése egyszerű, a végeredmény csodálatos.

TopPetra TopPetra    ·   15.12.2023

Minden egyes falat új élmény. Finom kókuszos falatok az ünnepi asztalra.

Bemutatjuk a remek kis kókuszos korongok receptjét. A kókusz kedvelői imádni fogják! Az elkészítése egyszerű, a végeredmény csodálatos.

45 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
vaj
250 g
rétesliszt
200 g
kókuszreszelék
80 g
porcukor
30 g
kakaó
1 db
tojás

Töltelék:

500 ml
tej
1 csomag
vaníliacukor
5 evőkanál
rétesliszt
5 evőkanál
kókuszreszelék
200 g
vaj
100 g
porcukor

Kell még:

ízlés szerint
csokiöntet
szükség szerint
kókuszreszelék
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta elkészítéséhez a hozzávalókat eldolgozzuk, golyót formázunk. A golyókat fóliába csomagoljuk, majd hűtőbe tesszük. Amikor már a tészta szépen kihűlt, kinyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 190 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  2. A krémhez a tejet és vaníliacukrot elkeverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lisztet is, majd sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, majd kézi robotgéppel is átdolgozzuk. Ezután fokozatosan dolgozzuk be a porcukrot és a vajat. A krémet süteményes zsákba töltjük, a megsült korongokat pedig ezzel a krémmel tapasztjuk össze.
  3. A kis falatok szélét kókuszreszelékbe forgatjuk, a tetejét csokiöntettel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása