Mini almás-diós rétes

Recept Mini almás-diós rétes

Hozzáadta: TopPetra, 30.3.2018

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

A mini almás-diós rétest vendégeimnek készítettem. Gondoltam, jól esne az édes, ropogós falat a délutáni kávéhoz. Jól gondoltam, és még meg is dicsérték az édességet. Szerintem az egészben az a legjobb, hogy a töltelék szinte bármi lehet. A reszelt almához fahéjat, cukrot és darált diót kevertem. A tésztába akár még a sós töltelék is illik, férjemnek biztosan káposztás töltelékkel is elkészítem. Szerző: Gesztenye

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 30.3.2018

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

200 mlolaj
100 mlvíz
1/2 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
20 gfriss élesztő
500 gbúzafinomliszt

Töltelék:

4-5 dbalma
5 ev. kanálkristálycukor
fahéj, darált dió

Szükségünk lesz még:

porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vizet felmelegítjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
  2. A tészta többi hozzávalóját egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk az élesztőt, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát lefedjük és meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd mindegyik tésztából cipót formázunk. A cipókat liszttel beszórt felületen vékonyra nyújtjuk, majd rátesszük az almás tölteléket. Ehhez a reszelt almát elkeverjük a cukorral, fahéjjal és a darált dióval. A tésztalapot felcsavarjuk.
  4. A tekercseket felvágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd 200 fokra előmelegített aranyszínűre sütjük.
  5. Miután megsült, kivesszük a sütőből és porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás