Mini almás-diós rétes

A mini almás-diós rétest vendégeimnek készítettem. Gondoltam, jól esne az édes, ropogós falat a délutáni kávéhoz. Jól gondoltam, és még meg is dicsérték az édességet. Szerintem az egészben az a legjobb, hogy a töltelék szinte bármi lehet. A reszelt almához fahéjat, cukrot és darált diót kevertem. A tésztába akár még a sós töltelék is illik, férjemnek biztosan káposztás töltelékkel is elkészítem. Szerző: Gesztenye

Hozzáadta:, 30.3.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mini almás-diós rétes

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
200 mlolaj
100 mlvíz
1/2 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
20 gfriss élesztő
500 gbúzafinomliszt
Töltelék:
4-5 dbalma
5 ev. kanálkristálycukor
fahéj, darált dió
Szükségünk lesz még:
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A vizet felmelegítjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
  2. A tészta többi hozzávalóját egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk az élesztőt, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát lefedjük és meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd mindegyik tésztából cipót formázunk. A cipókat liszttel beszórt felületen vékonyra nyújtjuk, majd rátesszük az almás tölteléket. Ehhez a reszelt almát elkeverjük a cukorral, fahéjjal és a darált dióval. A tésztalapot felcsavarjuk.
  4. A tekercseket felvágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd 200 fokra előmelegített aranyszínűre sütjük.
  5. Miután megsült, kivesszük a sütőből és porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!