Mini burgonya loksa sütőben

Hozzáadta: TopPetra, 4.5.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Köretek, Sósak, Főétkezések, Burgonya, Tócsnik
KÜLDÖTT KÉPEK
Nagyon megkívántam a burgonyás tésztából készült lepényt vagy loksát, de az igazat megvallva nem volt kedvem a serpenyőben dolgozni, kikenni, készre sütni... Egyrészt az egész konyha olajszagú lesz, másrészt pedig nagy macera. Úgyhogy gondoltam eget, és a megformázott kis korongokat tepsire tettem és 20 perc alatt készre sütöttem. A végeredmény pedig magáért beszél! Szerző: sushi_ocasky
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.5.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Köretek, Sósak, Főétkezések, Burgonya, Tócsnik
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
1 kgburgonya
szükség szerint rétesliszt
2 dbtojás
ízlés szerint só
Szükségünk lesz:
vaj
- A burgonyát héjában puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, kihűtjük és meghámozzuk.
- A tepsit 210 fokra előmelegítjük.
- A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a sót és a tojást, végük fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. A tészta az elején nagyon ragadós lesz, de minél több lisztet vesz fel, annál könnyebb lesz vele dolgozni. Akkor jó, ha a tészta már nem tapad, sűrű, könnyen formázható.
- A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, a kis adagokat pedig nagyon vékonyra nyújtjuk. Tepsire tesszük, 20 percig sütjük.
- Miután megsült, vajjaj megkenjük, majd egymásra pakoljuk őket. Így a legalsó kivételével mindegyik korong alsó és felső felülete is szépen vajas lesz.
- Jó étvágyat!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Mini bramborové placky z trouby.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS