Mini burgonya loksa sütőben

Nagyon megkívántam a burgonyás tésztából készült lepényt vagy loksát, de az igazat megvallva nem volt kedvem a serpenyőben dolgozni, kikenni, készre sütni... Egyrészt az egész konyha olajszagú lesz, másrészt pedig nagy macera. Úgyhogy gondoltam eget, és a megformázott kis korongokat tepsire tettem és 20 perc alatt készre sütöttem. A végeredmény pedig magáért beszél! Szerző: sushi_ocasky

Hozzáadta:, 4.5.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mini burgonya loksa sütőben

Hozzávalók

Tészta:
1 kgburgonya
szükség szerint rétesliszt
2 dbtojás
ízlés szerint só
Szükségünk lesz:
vaj

Elkészítés menete

  1. A burgonyát héjában puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, kihűtjük és meghámozzuk.
  2. A tepsit 210 fokra előmelegítjük.
  3. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a sót és a tojást, végük fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. A tészta az elején nagyon ragadós lesz, de minél több lisztet vesz fel, annál könnyebb lesz vele dolgozni. Akkor jó, ha a tészta már nem tapad, sűrű, könnyen formázható.
  4. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, a kis adagokat pedig nagyon vékonyra nyújtjuk. Tepsire tesszük, 20 percig sütjük.
  5. Miután megsült, vajjaj megkenjük, majd egymásra pakoljuk őket. Így a legalsó kivételével mindegyik korong alsó és felső felülete is szépen vajas lesz.
  6. Jó étvágyat!