Mini burgonya loksa sütőben

Recept Mini burgonya loksa sütőben
KÜLDÖTT KÉPEK

Nagyon megkívántam a burgonyás tésztából készült lepényt vagy loksát, de az igazat megvallva nem volt kedvem a serpenyőben dolgozni, kikenni, készre sütni... Egyrészt az egész konyha olajszagú lesz, másrészt pedig nagy macera. Úgyhogy gondoltam eget, és a megformázott kis korongokat tepsire tettem és 20 perc alatt készre sütöttem. A végeredmény pedig magáért beszél! Szerző: sushi_ocasky

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

1 kgburgonya
szükség szerint rétesliszt
2 dbtojás
ízlés szerint só

Szükségünk lesz:

vaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát héjában puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, kihűtjük és meghámozzuk.
  2. A tepsit 210 fokra előmelegítjük.
  3. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a sót és a tojást, végük fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. A tészta az elején nagyon ragadós lesz, de minél több lisztet vesz fel, annál könnyebb lesz vele dolgozni. Akkor jó, ha a tészta már nem tapad, sűrű, könnyen formázható.
  4. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, a kis adagokat pedig nagyon vékonyra nyújtjuk. Tepsire tesszük, 20 percig sütjük.
  5. Miután megsült, vajjaj megkenjük, majd egymásra pakoljuk őket. Így a legalsó kivételével mindegyik korong alsó és felső felülete is szépen vajas lesz.
  6. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás