Mini csirkecomb szeletek fokhagymás tésztában

A gyerekek valamiért szeretik a kisebb falatokat. Minél kisebb a rántott hús, a pörkölthús, nekik valamiért annál több kell és annál jobban szeretik. A mini csirkecombok egyrészt ezért is ennyire népszerű fogás, másrészt a jó kis fokhagymás tészta is ínycsiklandóvá varázsolja. A tésztába liszt helyett keményítőt tettem, a tésztába forgatott kis hússzeleteket pedig egy éjszakán át pihentettem benne. Ropogósra, aranyszínűre sütöttem, másnap pedig bezsebeltem az elismerést. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 27.6.2018
Kategória: Főételek
Mini csirkecomb szeletek fokhagymás tésztában

Hozzávalók

4 dbnagyobb filézett csirkecomb
3 dbtojás
3 ev. kanálolaj
3 ev. kanálkeményítő
4 gerezdfokhagyma (zúzva)
1 a 1/2 kv. kanál
2 ev. kanálmustár
olaj vagy zsír sütéshez

Elkészítés menete

  1. A tésztához a tojást, olajat, mustárt, sót, zúzott fokhagymát és keményítőt alaposan elkeverjük.
  2. A húst megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk és beleforgatjuk az elkészített tésztába.
  3. A tésztába forgatott húst lefedjük és legalább 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Másnap kivesszük a hűtőből és forró zsiradékon mindkét oldalát megsütjük.
  5. Burgonyapürével és zöldségekkel tálaljuk.