A gyerekek valamiért szeretik a kisebb falatokat. Minél kisebb a rántott hús, a pörkölthús, nekik valamiért annál több kell és annál jobban szeretik. A mini csirkecombok egyrészt ezért is ennyire népszerű fogás, másrészt a jó kis fokhagymás tészta is ínycsiklandóvá varázsolja. A tésztába liszt helyett keményítőt tettem, a tésztába forgatott kis hússzeleteket pedig egy éjszakán át pihentettem benne. Ropogósra, aranyszínűre sütöttem, másnap pedig bezsebeltem az elismerést. Szerző: Danka
Hozzávalók
4 dbnagyobb filézett csirkecomb
3 dbtojás
3 ev. kanálolaj
3 ev. kanálkeményítő
4 gerezdfokhagyma (zúzva)
1 a 1/2 kv. kanálsó
2 ev. kanálmustár
olaj vagy zsír sütéshez
Elkészítés menete
- A tésztához a tojást, olajat, mustárt, sót, zúzott fokhagymát és keményítőt alaposan elkeverjük.
- A húst megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk és beleforgatjuk az elkészített tésztába.
- A tésztába forgatott húst lefedjük és legalább 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Másnap kivesszük a hűtőből és forró zsiradékon mindkét oldalát megsütjük.
- Burgonyapürével és zöldségekkel tálaljuk.