Mini diós tortácskák csokoládéval

Recept Mini diós tortácskák csokoládéval
KÜLDÖTT KÉPEK

A lágy, mogyorós tészta az az édes, mogyorós-lekváros töltelék teszi ellenállhatatlanná ez a mogyorós finomságot. A tetejére már csak az olvasztott csokoládé kerül, díszítésnek pedig egy kevés mogyoró, dió vagy mandula. Szerőz: Adddy

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

7 dkgkristálycukor
15 dkgvaj
1 ev. kanálkakaó
20 dkgbúzafinomliszt
3 dkgdarált mogyoró
1 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor

Töltelék:

6 dkgkristálycukor
6 dkgdarált mogyoró vagy dió
1 ev. kanállekvár

Csokiöntet:

10 dkgfőzőcsoki
5 dkgmargarin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, tésztává gyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a korongokat, formákat.
  2. Ezeket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük. Amikor már aranyszínű, akkor rögtön kivesszük a sütőből. Érdemes figyelni, ne süssük túl.
  3. Miután kihűlt, a töltelék hozzávalóit elkeverjük és ezzel tapasztunk össze két azonos formát.
  4. A csokit a margarinnal felolvasztjuk, ebbe mártjuk bele a formák tetejét. Ízlés szerint mogyoróval, dióval, mandulával is díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás