Mini diós tortácskák csokoládéval

Hozzáadta: TopPetra, 13.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
A lágy, mogyorós tészta az az édes, mogyorós-lekváros töltelék teszi ellenállhatatlanná ez a mogyorós finomságot. A tetejére már csak az olvasztott csokoládé kerül, díszítésnek pedig egy kevés mogyoró, dió vagy mandula. Szerőz: Adddy
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 13.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
7 dkgkristálycukor
15 dkgvaj
1 ev. kanálkakaó
20 dkgbúzafinomliszt
3 dkgdarált mogyoró
1 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
Töltelék:
6 dkgkristálycukor
6 dkgdarált mogyoró vagy dió
1 ev. kanállekvár
Csokiöntet:
10 dkgfőzőcsoki
5 dkgmargarin
- A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, tésztává gyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a korongokat, formákat.
- Ezeket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük. Amikor már aranyszínű, akkor rögtön kivesszük a sütőből. Érdemes figyelni, ne süssük túl.
- Miután kihűlt, a töltelék hozzávalóit elkeverjük és ezzel tapasztunk össze két azonos formát.
- A csokit a margarinnal felolvasztjuk, ebbe mártjuk bele a formák tetejét. Ízlés szerint mogyoróval, dióval, mandulával is díszíthetjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS