MINI epres panna cotta

Hamvas eper, lágy krém, ropogós keksz - ez a MINI epres panna cotta. Akár fagyasztott eperrel is elkészíthető, de bármilyen, szabadon választott gyümölcsből is. Ez az olasz eredetű édesség nagyon gyorsan elkészül, és biztosan nagy sikert fog elérni a konyhában.

Hozzáadta:admin, 18.9.2016
Kategória: Desszertek
MINI epres panna cotta

Hozzávalók

200 ml33%-os főzőtejszín
2 szeletzselatin
Száraz keksz, mely átmérője megegyezik a muffin forma átmérőjével
10 dbeper
ízlés szerint cukor

Elkészítés menete

  1. A zselatint hideg vízbe tesszük és megvárjuk, míg megpuhul. A főzőtejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a zselatinos vízhez. Addig keverjük, míg a zselatin fel nem oldódik. Ízlés szerint édesíthetjük.
  2. A muffin formákat háztartási fóliával kibéleljük és beleöntjük a zselatinos tejszínt. Megvárjuk, míg kihűl. Ezután mindegyik forma tetejére egy szelet kekszet rakunk. A süteményeket egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a sütemény jól megkössön.
  3. Másnap a süteményt kivesszük a hűtőből, kivesszük őket a muffin formából és meglocsoljuk összeturmixolt eperrel.