TopReceptek.hu Tészták Égetett tészta Mini fánkok égetett tésztából, vaníliás krémmel
Mini fánkok égetett tésztából, vaníliás krémmel
Recept Mini fánkok égetett tésztából, vaníliás krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ezek a kis falatkák tökéletesek a délutáni kávézáshoz, teázáshoz. A vaníliakrémet csokikrémre vagy karamellás krémre is cserélhetjük. Szerző: Marcela S.

TopPetra TopPetra    ·   17.2.2024

Mini fánkok égetett tésztából, vaníliás krémmel

Ezek a kis falatkák tökéletesek a délutáni kávézáshoz, teázáshoz. A vaníliakrémet csokikrémre vagy karamellás krémre is cserélhetjük. Szerző: Marcela S.

55 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Fánk:

300 ml
víz
150 g
vaj
csipet
150 g
búzafinomliszt
4 db
tojás

Krém:

300 ml
tej
1 csomag
vaníliapuding
50 g
kristálycukor
250 g
vaj
150 g
porcukor
3 evőkanál
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A vizet, vajat, csipet sót feltesszük forrni. Amikor a vaj már felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és addig kevergetjük, amíg a tészta el nem kezd leválni az edény oldaláról. Ez nagyjából 3-4 perc.
  2. A tésztát kihűtjük, majd a langyos tésztába egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  3. A tésztát süteményes zsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a kis fánkokat. 200 fokon 20-25 percig sütjük.
  4. A krémhez megfőzzük a pudingot, kihűtjük, majd a porcukorral habosra vert puha vajba dolgozzuk bele. Rumot is adunk hozzá. Ezzel töltjük meg a félbe vágott fánkokat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása