TopReceptek.hu Köretek Mini kenyér. Ha a tészta kész, 10 perc alatt készre sül.
Mini kenyér. Ha a tészta kész, 10 perc alatt készre sül.
Recept Mini kenyér. Ha a tészta kész, 10 perc alatt készre sül.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.3.2023

Mini kenyér. Ha a tészta kész, 10 perc alatt készre sül.

A házi kenyér, házi péksütemény készítése nem kell, hogy kihívás legyen. Léteznek egyszerű receptek, amik tényleg finom kenyeret eredményeznek. A klasszikus kenyér helyett akár mini kenyereket is lehet készíteni, vagy egyenesen cipót.

35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
600 g
búzafinomliszt
200 ml
tej
100 ml
víz
100 g
natúr joghurt
1 db (42 g)
friss élesztő
1 evőkanál (20 g)
kristálycukor
2 evőkanál (20 ml)
növényi olaj
1 kávéskanál
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítünk egy nagyobb tálat. Beleöntjük a langyos tejet és langyos vizet, majd a joghurtot is. Ebbe morzsoljuk bele a friss élesztőt. Hozzáadunk egy kanál cukrot, két kanál olajat, majd az egészet óvatosan elkeverjük.
  2. Beleszitáljuk a liszt felét. Eldolgozzuk, közben a sót is hozzáadjuk. Amikor már kezd összeállni, akkor jöhet hozzá a liszt másik fele. Kézzel dolgozunk, türelmesen gyúrjuk a tésztát, amíg össze nem áll.
  3. A kapott tésztát lefedjük, 45 percig kelesztjük. Ha sietünk, akkor a sütőt 50 fokra előmelegítjük és ide tesszük pihentetni a tésztát.
  4. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk, majd mindegyikből kis cipót formázunk, a cipókat pedig 14-15 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
  5. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, egy tepsire 4 db-ot. 250 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük.
  6. Sütés közben szépen megemelkednek, aranyszínűek lesznek.

Az elkészítés gyors és egyszerű. Klasszikus péksüteményről van szó, amit akár köretnek is használhatunk. Tökéletes grillezett ételekhez is.

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása