MINI képviselőfánk finom karamellás öntettel

Recept MINI képviselőfánk finom karamellás öntettel

Hozzáadta: TopPetra, 17.7.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Klasszikus finomság, akár nagyobb ünnepekre is. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 17.7.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 mlvíz
125 gvaj
150 gbúzafinomliszt
1 evőkanálkristálycukor
csipet
4 dbtojás

Krém:

1/2 ltej
250 gnádcukor
2 dbtojássárga
4 evőkanálburgonyakeményítő
1 csomagvaníliacukor
125 gvaj

Öntet:

180 gporcukor
3-5 evőkanálvíz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vizet, vajat, egy kanál cukrot, csipet sót edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg el nem kezd leválni az edény oldaláról. Kihűtjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk – érdemes kézi robotgéppel dolgozni.
  2. A tésztát süteményes zsákba töltjük, sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a mini fánkokat – 3 réteget készítünk egymásra. A harmadik réteg spiccben végződik.
  3. 200 fokos sütőbe tesszük, majd a hőfokot rögtön 180 fokra csökkenjük. 40 percig sütjük, a sütőt kikapcsoljuk, az ajtót kissé lenyitjuk, 10 percig így hűtjük. 10 perc után kivesszük, a fánkokat félbevágjuk.
  4. A krémhez a tehet tojássárgával elkeverjük, elkezdjük melegíteni. A keményítőt, cukrot elkeverjük, fokozatosan beledolgozzuk a tejbe. Sűrű krémet főzünk, a krémet kihűtjük. A vajat habosra verjük, beledolgozzuk a kihűlt krémbe. Süteményeszsákba töltjük, ezzel visszük fel a krémet a félbe vágott fánkokra.
  5. Az öntethez a cukor felét karamellizáljuk, hozzáadjuk a vizet, pár percig együtt főzzük. Az így kapott karamellt keverjük el a maradék cukorral.
  6. A krémet lefedjük a fánkok másik felével, amit előtte belemártottunk az öntetbe.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás