MINI képviselőfánk finom karamellás öntettel
Klasszikus finomság, akár nagyobb ünnepekre is. Szerző: Karambola
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 17.7.2022
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
250 mlvíz
125 gvaj
150 gbúzafinomliszt
1 evőkanálkristálycukor
csipetsó
4 dbtojás
Krém:
1/2 ltej
250 gnádcukor
2 dbtojássárga
4 evőkanálburgonyakeményítő
1 csomagvaníliacukor
125 gvaj
Öntet:
180 gporcukor
3-5 evőkanálvíz
- A vizet, vajat, egy kanál cukrot, csipet sót edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg el nem kezd leválni az edény oldaláról. Kihűtjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk – érdemes kézi robotgéppel dolgozni.
- A tésztát süteményes zsákba töltjük, sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a mini fánkokat – 3 réteget készítünk egymásra. A harmadik réteg spiccben végződik.
- A krémhez a tehet tojássárgával elkeverjük, elkezdjük melegíteni. A keményítőt, cukrot elkeverjük, fokozatosan beledolgozzuk a tejbe. Sűrű krémet főzünk, a krémet kihűtjük. A vajat habosra verjük, beledolgozzuk a kihűlt krémbe. Süteményeszsákba töltjük, ezzel visszük fel a krémet a félbe vágott fánkokra.
- Az öntethez a cukor felét karamellizáljuk, hozzáadjuk a vizet, pár percig együtt főzzük. Az így kapott karamellt keverjük el a maradék cukorral.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s MINI větrníky s poctivou karamelovou polevou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS