TopReceptek.hu Desszertek, sütemények MINI képviselőfánk finom karamellás öntettel
MINI képviselőfánk finom karamellás öntettel
Recept MINI képviselőfánk finom karamellás öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.7.2022

MINI képviselőfánk finom karamellás öntettel

Klasszikus finomság, akár nagyobb ünnepekre is. Szerző: Karambola

Alapanyagok

Tészta:

250 ml
víz
125 g
vaj
150 g
búzafinomliszt
1 evőkanál
kristálycukor
csipet
4 db
tojás

Krém:

1/2 l
tej
250 g
nádcukor
2 db
tojássárga
4 evőkanál
burgonyakeményítő
1 csomag
vaníliacukor
125 g
vaj

Öntet:

180 g
porcukor
3-5 evőkanál
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vizet, vajat, egy kanál cukrot, csipet sót edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg el nem kezd leválni az edény oldaláról. Kihűtjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk – érdemes kézi robotgéppel dolgozni.
  2. A tésztát süteményes zsákba töltjük, sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a mini fánkokat – 3 réteget készítünk egymásra. A harmadik réteg spiccben végződik.
  3. 200 fokos sütőbe tesszük, majd a hőfokot rögtön 180 fokra csökkenjük. 40 percig sütjük, a sütőt kikapcsoljuk, az ajtót kissé lenyitjuk, 10 percig így hűtjük. 10 perc után kivesszük, a fánkokat félbevágjuk.
  4. A krémhez a tehet tojássárgával elkeverjük, elkezdjük melegíteni. A keményítőt, cukrot elkeverjük, fokozatosan beledolgozzuk a tejbe. Sűrű krémet főzünk, a krémet kihűtjük. A vajat habosra verjük, beledolgozzuk a kihűlt krémbe. Süteményeszsákba töltjük, ezzel visszük fel a krémet a félbe vágott fánkokra.
  5. Az öntethez a cukor felét karamellizáljuk, hozzáadjuk a vizet, pár percig együtt főzzük. Az így kapott karamellt keverjük el a maradék cukorral.
  6. A krémet lefedjük a fánkok másik felével, amit előtte belemártottunk az öntetbe.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása