A vizet, vajat, egy kanál cukrot, csipet sót edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg el nem kezd leválni az edény oldaláról. Kihűtjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk – érdemes kézi robotgéppel dolgozni.
A tésztát süteményes zsákba töltjük, sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a mini fánkokat – 3 réteget készítünk egymásra. A harmadik réteg spiccben végződik.
200 fokos sütőbe tesszük, majd a hőfokot rögtön 180 fokra csökkenjük. 40 percig sütjük, a sütőt kikapcsoljuk, az ajtót kissé lenyitjuk, 10 percig így hűtjük. 10 perc után kivesszük, a fánkokat félbevágjuk.
A krémhez a tehet tojássárgával elkeverjük, elkezdjük melegíteni. A keményítőt, cukrot elkeverjük, fokozatosan beledolgozzuk a tejbe. Sűrű krémet főzünk, a krémet kihűtjük. A vajat habosra verjük, beledolgozzuk a kihűlt krémbe. Süteményeszsákba töltjük, ezzel visszük fel a krémet a félbe vágott fánkokra.
Az öntethez a cukor felét karamellizáljuk, hozzáadjuk a vizet, pár percig együtt főzzük. Az így kapott karamellt keverjük el a maradék cukorral.
A krémet lefedjük a fánkok másik felével, amit előtte belemártottunk az öntetbe.