Mini krémes tortácskák

Recept Mini krémes tortácskák
KÜLDÖTT KÉPEK

Ki ne szeretné az apró, lágy, krémes falatkákat? Szerintem ennek kevesen tudnak ellenállni, éppen ezért én is örömmel készítem a családnak. A mini krémes tortácskák tésztáját egy kevés ételfestékkel dobtam fel, hogy szebb legyen. Hogy megkapjam a tortaformákat, a tepsibe megsült tésztából pogácsaszaggatóval szaggattam ki a kis korongokat. Egy tortácskához két korongra, krémre és díszítő elemekre van szükségünk. Nekem 16 db tortácska jött ki ebből a tésztamennyiségből. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
120 gkristálycukor
50 mlkefir
1 ev. kanálolaj
1 kv. kanálvanília aroma
1 kv. kanálecet (12%)
piros ételfesték
100 gbúzafinomliszt
1 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálsütőpor
0,5 kv. kanál

Krém:

250 mlhabtejszín
250 gmascarpone
250 gtúró
ízlés szerint porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a piros ételfestékkel elkevert kefirt. Tovább verjük, belecsorgatjuk az olajat, a vaníliaaromát és az ecetet. Ezután jön hozzá a sütőporral, kakaóval és sóval elkevert liszt.
  2. A tésztát 40 x 31 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
  3. A kissé kihűlt tésztát tálcára fordítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk és kihűtjük. Ezután a tésztából kis korongokat szaggatunk ki (5 cm átmérőjű pogácsaszaggatót használtam, de akár egy pohár is megteszi, ha nincs kéznél).
  4. Elkészítjük a krémet: a habtejszínt habbá verjük, beledolgozzuk a mascarpone sajtot, a túrót, ízlés szerint porcukorral édesítjük. A lágy krémet habzsákba töltjük.
  5. A tésztakorongok felére rávisszük a krémet, lefedjük a tésztalapok másik felével, majd erre is rávisszük a krémet.
  6. Fantáziánk szerint díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás