Mini krémes tortácskák

Hozzáadta: TopPetra, 2.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta, Édes sütemények
Ki ne szeretné az apró, lágy, krémes falatkákat? Szerintem ennek kevesen tudnak ellenállni, éppen ezért én is örömmel készítem a családnak. A mini krémes tortácskák tésztáját egy kevés ételfestékkel dobtam fel, hogy szebb legyen. Hogy megkapjam a tortaformákat, a tepsibe megsült tésztából pogácsaszaggatóval szaggattam ki a kis korongokat. Egy tortácskához két korongra, krémre és díszítő elemekre van szükségünk. Nekem 16 db tortácska jött ki ebből a tésztamennyiségből. Szerző: Petra
Hozzáadta: TopPetra, 2.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
Krém:
- A tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a piros ételfestékkel elkevert kefirt. Tovább verjük, belecsorgatjuk az olajat, a vaníliaaromát és az ecetet. Ezután jön hozzá a sütőporral, kakaóval és sóval elkevert liszt.
- A tésztát 40 x 31 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
- A kissé kihűlt tésztát tálcára fordítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk és kihűtjük. Ezután a tésztából kis korongokat szaggatunk ki (5 cm átmérőjű pogácsaszaggatót használtam, de akár egy pohár is megteszi, ha nincs kéznél).
- Elkészítjük a krémet: a habtejszínt habbá verjük, beledolgozzuk a mascarpone sajtot, a túrót, ízlés szerint porcukorral édesítjük. A lágy krémet habzsákba töltjük.
- A tésztakorongok felére rávisszük a krémet, lefedjük a tésztalapok másik felével, majd erre is rávisszük a krémet.