TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok Mini mákos tekercs joghurtos tésztából
Mini mákos tekercs joghurtos tésztából
Recept Mini mákos tekercs joghurtos tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.5.2020

Mini mákos tekercs joghurtos tésztából

Ez a puha, mini mákos tekercs joghurtos tésztából az egyik nagy kedvencem! Imádom, ahogy a jó vastag mákos réteg megbújuk a tésztalapok közt. A citromnak köszönhetően az íze még különlegesebb. Szerintem nagyon jól megfér egymás mellett a savanykás citrusos ízvilág és a finom, cukros-mákos töltelék. A kelesztés, elkészítés és sütés után már csak porcukorral kell megkenni. Szerző: Mineralka

80 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 kg
finomliszt
200 g
kristálycukor
200 ml
olaj
100 ml
natúr joghurt
2 db
tojásfehérje
450 ml
langyos tej
1 db
citrom héja
50 g
friss élesztő
2 kv. kanál

Töltelék:

500 g
darált mák
200 g
nádcukor
1 csomag
vaníliacukor
300 ml
tej
ízlés szerint citrom reszelt héja
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Klasszikus módon készítjük el a kelt tésztát: az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk egy kanál cukrot és lisztet, elkeverjük, felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt elkeverjük a többi hozzávalóval és sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük és egy órát meleg helyen kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát két részre osztjuk. Mindegyik tésztalapot kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, megkenjük a mákos töltelékkel. A mákos töltelékhez a mákot, cukrot és vaníliacukrot tálba tesszük és leforrázzuk a forró tejjel. Citromhéjjal és citrom levével ízesíthetjük, ízlés szerint.
  3. A tésztát a szélesebb oldalánál fogva felcsavarjuk, 3-5 cm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Sütés előtt a tetejét felvert tojássárgával megkenjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása