Mini mákos tekercs joghurtos tésztából

Recept Mini mákos tekercs joghurtos tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a puha, mini mákos tekercs joghurtos tésztából az egyik nagy kedvencem! Imádom, ahogy a jó vastag mákos réteg megbújuk a tésztalapok közt. A citromnak köszönhetően az íze még különlegesebb. Szerintem nagyon jól megfér egymás mellett a savanykás citrusos ízvilág és a finom, cukros-mákos töltelék. A kelesztés, elkészítés és sütés után már csak porcukorral kell megkenni. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

1 kgfinomliszt
200 gkristálycukor
200 mlolaj
100 mlnatúr joghurt
2 dbtojásfehérje
450 mllangyos tej
1 dbcitrom héja
50 gfriss élesztő
2 kv. kanál

Töltelék:

500 gdarált mák
200 gnádcukor
1 csomagvaníliacukor
300 mltej
ízlés szerint citrom reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Klasszikus módon készítjük el a kelt tésztát: az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk egy kanál cukrot és lisztet, elkeverjük, felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt elkeverjük a többi hozzávalóval és sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük és egy órát meleg helyen kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát két részre osztjuk. Mindegyik tésztalapot kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, megkenjük a mákos töltelékkel. A mákos töltelékhez a mákot, cukrot és vaníliacukrot tálba tesszük és leforrázzuk a forró tejjel. Citromhéjjal és citrom levével ízesíthetjük, ízlés szerint.
  3. A tésztát a szélesebb oldalánál fogva felcsavarjuk, 3-5 cm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Sütés előtt a tetejét felvert tojássárgával megkenjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás