Mini pavlova tortácska tejszínhabbal

Recept Mini pavlova tortácska tejszínhabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

A látványos és ízletes édes falatkák méltán híres és közkedvelt képviselője a mini pavlova tortácska. Nagy előnye, hogy nem egy nagy tortából kell „valahogy” kinyerni a szeleteket, hanem rögtön sok kicsi tortácskát készítünk. A külső réteg ugyanúgy morzsálódik (és egyrészt ezért is szeretjük), de belül nagyon krémes. A krémességet tovább fokozza a kakaóval készített tejszínhab (kövezzetek meg, növényi habtejszínt használtam!), a díszítés pedig már csak kedv és fantázia kérdése. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

4 dbtojásfehérje
200 gkristálycukor
1 kv. kanálecet (12%-os)
1 ev. kanálkukoricakeményítő

Krém:

250 mlnövényi habtejszín
2 ev. kanálkakaó
ízlés szerint cukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett fényes, kemény habbá verjük. A gőzfürdőnek köszönhetően a tojáshab csodásan fényes lesz, a cukor szépen felolvad.
  2. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kukoricakeményítőt és az ecetet is hozzáadjuk. A tojáshabos alapot süteményes zsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megformázzuk az 5-6 cm átmérőjű korongokat – úgy formázzuk, hogy a közepén egy kb. 3 cm-es üres kör maradjon.
  3. A tepsit a korongokkal 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a hőfokot rögtön 140 fokra csökkentjük. Így 15 percig sütjük, majd a hőfokot ismét csökkentjük, 130 fokra, és további 75 percig sütjük. Miután megsült, a sütőt kikapcsoljuk, de a tepsit nem vesszük ki. A legjobb, ha türelmesen kivárjuk, amíg kihűl.
  4. A habtejszínt a cukorral és kakaóval habbá verjük, ezzel töltjük meg a tortácskákat, majd fantáziánk szerint díszítjükj.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás