Mini pavlova tortácska tejszínhabbal

Hozzáadta: TopPetra, 23.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta, Tészták, Égetett tészta
A látványos és ízletes édes falatkák méltán híres és közkedvelt képviselője a mini pavlova tortácska. Nagy előnye, hogy nem egy nagy tortából kell „valahogy” kinyerni a szeleteket, hanem rögtön sok kicsi tortácskát készítünk. A külső réteg ugyanúgy morzsálódik (és egyrészt ezért is szeretjük), de belül nagyon krémes. A krémességet tovább fokozza a kakaóval készített tejszínhab (kövezzetek meg, növényi habtejszínt használtam!), a díszítés pedig már csak kedv és fantázia kérdése. Szerző: Petra
Hozzáadta: TopPetra, 23.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta, Tészták, Égetett tészta
ALAPANYAGOK
Alap:
Krém:
- A tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett fényes, kemény habbá verjük. A gőzfürdőnek köszönhetően a tojáshab csodásan fényes lesz, a cukor szépen felolvad.
- Ezután óvatosan beleforgatjuk a kukoricakeményítőt és az ecetet is hozzáadjuk. A tojáshabos alapot süteményes zsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megformázzuk az 5-6 cm átmérőjű korongokat – úgy formázzuk, hogy a közepén egy kb. 3 cm-es üres kör maradjon.
- A tepsit a korongokkal 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a hőfokot rögtön 140 fokra csökkentjük. Így 15 percig sütjük, majd a hőfokot ismét csökkentjük, 130 fokra, és további 75 percig sütjük. Miután megsült, a sütőt kikapcsoljuk, de a tepsit nem vesszük ki. A legjobb, ha türelmesen kivárjuk, amíg kihűl.