TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Mini pavlova tortácska tejszínhabbal
Mini pavlova tortácska tejszínhabbal
Recept Mini pavlova tortácska tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.5.2019

Mini pavlova tortácska tejszínhabbal

A látványos és ízletes édes falatkák méltán híres és közkedvelt képviselője a mini pavlova tortácska. Nagy előnye, hogy nem egy nagy tortából kell „valahogy” kinyerni a szeleteket, hanem rögtön sok kicsi tortácskát készítünk. A külső réteg ugyanúgy morzsálódik (és egyrészt ezért is szeretjük), de belül nagyon krémes. A krémességet tovább fokozza a kakaóval készített tejszínhab (kövezzetek meg, növényi habtejszínt használtam!), a díszítés pedig már csak kedv és fantázia kérdése. Szerző: Petra

40 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

4 db
tojásfehérje
200 g
kristálycukor
1 kv. kanál
ecet (12%-os)
1 ev. kanál
kukoricakeményítő

Krém:

250 ml
növényi habtejszín
2 ev. kanál
kakaó
ízlés szerint cukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett fényes, kemény habbá verjük. A gőzfürdőnek köszönhetően a tojáshab csodásan fényes lesz, a cukor szépen felolvad.
  2. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kukoricakeményítőt és az ecetet is hozzáadjuk. A tojáshabos alapot süteményes zsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megformázzuk az 5-6 cm átmérőjű korongokat – úgy formázzuk, hogy a közepén egy kb. 3 cm-es üres kör maradjon.
  3. A tepsit a korongokkal 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a hőfokot rögtön 140 fokra csökkentjük. Így 15 percig sütjük, majd a hőfokot ismét csökkentjük, 130 fokra, és további 75 percig sütjük. Miután megsült, a sütőt kikapcsoljuk, de a tepsit nem vesszük ki. A legjobb, ha türelmesen kivárjuk, amíg kihűl.
  4. A habtejszínt a cukorral és kakaóval habbá verjük, ezzel töltjük meg a tortácskákat, majd fantáziánk szerint díszítjükj.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása