TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Mini Sacher torta - fotókkal
Mini Sacher torta - fotókkal
Recept Mini Sacher torta - fotókkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finomság, a csoki kedvelőinek. Kis tortácskákat készítettem, amit a család és vendégek is nagyra értékeltek. Több munka, több feladat, de nagyon megéri! Szerző: Izabela

TopPetra TopPetra    ·   1.10.2022

Mini Sacher torta - fotókkal

Finomság, a csoki kedvelőinek. Kis tortácskákat készítettem, amit a család és vendégek is nagyra értékeltek. Több munka, több feladat, de nagyon megéri! Szerző: Izabela

Alapanyagok

Tészta (2x):

3 db
tojás
100 g
porcukor
100 g
vaj
100 g
étcsokoládé
85 g
búzafinomliszt
1/2 csomag
sütőpor
1/2 kávéskanál
rumaroma
1 csomag
vaníliacukor

Kell még:

350 ml
baracklekvár

Díszítéshez:

250 ml
habtejszín 33%
100 g
fehér csokoládé
100 g
étcsokoládé
1 csomag
habfixáló
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. A tojássárgát cukorral, vaníliacukorra, vajjal habosra verjük. Az étcsokit gőzfürdő felett felolvasztjuk. A lisztet és sütőport elkeverjük. A tojássárgához hozzáadjuk a felolvasztott csokit, a lisztes keveréket, tésztává dolgozzuk, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. A 27x37 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beletesszük. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. A módszerrel két tésztalapot sütünk. A megsült tésztát kihűtjük, majd a kihűlt korpusz felső és alsó „héját” levágjuk.
  3. A kihűlt tésztalapokból kiszaggatjuk a korongokat: a két tésztát egymásra tesszük, így egyszerre kettő is kivághatunk. A maradék tésztából kis korongokat formázunk, ezeket tesszük majd a két tésztalap közé. Az alsó korongot lekvárral megkenjük, rátesszük a kis golyót, kicsit rányomjuk, majd lefedjük a másik tésztalappal.
  4. A habtejszínbe beletörjük a csokit, felolvasztjuk, kihűtjük, hűtőbe tesszük. Érdemes előző este elkészíteni és a felhasználás előtt kivenni a hűtőből. A csokis habtejszínt a habfixálóval habbá verjük, süteményes zsákba töltjük, ezzel díszítjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása