TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Mini tekercsek tejfölös tésztából, lekvárral töltve
Mini tekercsek tejfölös tésztából, lekvárral töltve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   18.12.2017

Mini tekercsek tejfölös tésztából, lekvárral töltve

Nézegettem az éléskamrában és azon kezdtem gondolkodni, mit is kezdjek azzal a rengeteg lekvárral, amit még a nyáron készítettem. Egy kis gondolkodás után megszületett a mini tekercsek ötlete, tejfölös tésztából. Szerintem jobb helyet nem is találhattam volna a lekvárnak  A tészta pompás lett, a lekvár tökéletesen kiegészítette, végül hogy fokozzam az élvezeteket, vaníliacukorral elkevert cukorral is megszórtam.

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

250 g
vaj
250 ml
tejföl
2 ev. kanál
porcukor
500 - 550 g
búzafinomliszt

Szükségünk lesz még:

lekvár töltéshez
1 csomag
vaníliacukor
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a tejföllel és porcukorral egységes masszává dolgozzuk, majd fokozatosan belekeverjük a lisztet. A kész tésztát fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát 5-6 kisebb adagra osztjuk. Mindegyik kis tésztakupacot kinyújtjuk, a szélére rátesszük a lekvárt és felcsavarjuk. A tekercset bevagdossuk (hogy tudjuk, a tepsiben hogyan s fogjuk felvágni), majd óvatosan sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. A tekercseket a tepsiben felvágjuk, majd 180 fokon 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  4. A megsült tekercseket kicsit kihűtjük, porcukorral elkevert vaníliacukorral megszórjuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept