Mini tekercsek tejfölös tésztából, lekvárral töltve

Recept Mini tekercsek tejfölös tésztából, lekvárral töltve

Hozzáadta: Alexa96, 18.12.2017

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Nézegettem az éléskamrában és azon kezdtem gondolkodni, mit is kezdjek azzal a rengeteg lekvárral, amit még a nyáron készítettem. Egy kis gondolkodás után megszületett a mini tekercsek ötlete, tejfölös tésztából. Szerintem jobb helyet nem is találhattam volna a lekvárnak  A tészta pompás lett, a lekvár tökéletesen kiegészítette, végül hogy fokozzam az élvezeteket, vaníliacukorral elkevert cukorral is megszórtam.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Alexa96, 18.12.2017

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 gvaj
250 mltejföl
2 ev. kanálporcukor
500 - 550 gbúzafinomliszt

Szükségünk lesz még:

lekvár töltéshez
1 csomagvaníliacukor
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a tejföllel és porcukorral egységes masszává dolgozzuk, majd fokozatosan belekeverjük a lisztet. A kész tésztát fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát 5-6 kisebb adagra osztjuk. Mindegyik kis tésztakupacot kinyújtjuk, a szélére rátesszük a lekvárt és felcsavarjuk. A tekercset bevagdossuk (hogy tudjuk, a tepsiben hogyan s fogjuk felvágni), majd óvatosan sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. A tekercseket a tepsiben felvágjuk, majd 180 fokon 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  4. A megsült tekercseket kicsit kihűtjük, porcukorral elkevert vaníliacukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás