Mini túrós tekercs

A mini túrós tekercs az egyik kedvenc vendégváróm. Az egyetlen hibája, hogy a család is nagyon szereti, ezért gyakran a gyerekek többet esznek belőle, mint a vendégek. Sebaj, nincs más megoldás, mint dupla vagy egyenesen tripla adagot készíteni. A kis tekercsek nagyon finomak, ropogósak, és gyorsan elkészülnek. A derelyevágó pedig ismét bebizonyította, hogy méltó helye van a konyhámban. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 11.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mini túrós tekercs

Hozzávalók

250 gtúró
1 kv. kanálfahéj
3 ev. kanálkristálycukor
80 gvaj
200 gbúzafinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
csipet só

Elkészítés menete

  1. A puha vajat, cukrot, csipet sót és túrót jó alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a fahéjat (ízlés szerint, akár el is hagyható). Végül belekerül a sütőporral elkevert liszt is.
  2. A lágy tésztát vékonyra nyújtjuk, majd a tésztát keresztben ketté vágjuk, és derelyevágóval csíkokra szeljük. Egy tésztából így 2x10 kis csíkot kapunk. Ez attól is függ, mekkorára nyújtjuk a tésztát és milyen vastagra szeljük fel.
  3. A kis csíkokat felcsavarjuk, tepsire tesszük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.