Minipizza (12-13 egy adagból)

Recept Minipizza (12-13 egy adagból)
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha valami kis gusztusos falatkákra vágyunk, akkor a minipizza egy kiváló választás. Ha már elkészült a tészta, akkor a feltét már csak rajtunk múlik. Most a klasszikus paradicsomos mártás, sonka, sajt, hagyma volt a nyerő, és pár minipizzára tonhal és gomba is került. Ki mit szeret. A család nagy étvággyal csapott le rá, és szinte pillanatok alatt elfogyott a tányérról. Néha csak egy kis változtatás kell, és máris élménnyé válik a vacsora.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1/2 kgbúzafinomliszt
125 mlvíz
125 mltej
1 kv. kanáloregánó
1 kv. kanál
1 kv. kanálcukor
5 ev. kanálolaj
1 csomagélesztőpor

Mártás:

ketchup vagy paradicsomszósz
olaj
oregánó
cukor

Feltét:

sonka
szalámi
sajt
hagyma
kolbász
paprika
tonhal
csiperke
...

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalói egy tálba tesszük és eldolgozzuk. Kis golyókat formázunk, majd pár percig pihentetjük. Ezután a golyókból kis korongokat formázunk.
  2. A minipizzákat megkenjük a szósszal: a ketchupot vagy paradicsommártást kevés olajjal, oregánóval és cukorral elkeverjük.
  3. A pizzákat a kiválasztott feltétekkel megrakjuk: sonka, sajt, lilahagyma, kolbász, paprika, tonhal, olívabogyó… Ki mit szeret.
  4. A pizzákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon aranyszínűre sütjük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás