Minipizza (12-13 egy adagból)

Hozzáadta: Viki78, 6.3.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Ünnepek, Sósak, Kelt tészta, Főétkezések, Ebéd, Szülinap
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha valami kis gusztusos falatkákra vágyunk, akkor a minipizza egy kiváló választás. Ha már elkészült a tészta, akkor a feltét már csak rajtunk múlik. Most a klasszikus paradicsomos mártás, sonka, sajt, hagyma volt a nyerő, és pár minipizzára tonhal és gomba is került. Ki mit szeret. A család nagy étvággyal csapott le rá, és szinte pillanatok alatt elfogyott a tányérról. Néha csak egy kis változtatás kell, és máris élménnyé válik a vacsora.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 6.3.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Ünnepek, Sósak, Kelt tészta, Főétkezések, Ebéd, Szülinap
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1/2 kgbúzafinomliszt
125 mlvíz
125 mltej
1 kv. kanáloregánó
1 kv. kanálsó
1 kv. kanálcukor
5 ev. kanálolaj
1 csomagélesztőpor
Mártás:
ketchup vagy paradicsomszósz
olaj
oregánó
cukor
Feltét:
sonka
szalámi
sajt
hagyma
kolbász
paprika
tonhal
csiperke
...
- A tészta hozzávalói egy tálba tesszük és eldolgozzuk. Kis golyókat formázunk, majd pár percig pihentetjük. Ezután a golyókból kis korongokat formázunk.
- A minipizzákat megkenjük a szósszal: a ketchupot vagy paradicsommártást kevés olajjal, oregánóval és cukorral elkeverjük.
- A pizzákat a kiválasztott feltétekkel megrakjuk: sonka, sajt, lilahagyma, kolbász, paprika, tonhal, olívabogyó… Ki mit szeret.
- A pizzákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon aranyszínűre sütjük. Jó étvágyat!
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS