TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Mit kezdjünk a maradék alaplével, levessel? Készítsünk kapros mártást, egyszerűen és gyorsan. Tökéletes köretekhez, húsokhoz.
Mit kezdjünk a maradék alaplével, levessel? Készítsünk kapros mártást, egyszerűen és gyorsan. Tökéletes köretekhez, húsokhoz.
Recept Mit kezdjünk a maradék alaplével, levessel? Készítsünk kapros mártást, egyszerűen és gyorsan. Tökéletes köretekhez, húsokhoz.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.5.2023

Mit kezdjünk a maradék alaplével, levessel? Készítsünk kapros mártást, egyszerűen és gyorsan. Tökéletes köretekhez, húsokhoz.

Szeretem a „kettő az egyben” fogásokat. Ez a recept pedig pontosan megfelel ennek a feltételnek. Ha maradt húsleves, akkor semmi gond, pár hozzávalóval kiváló mártást készíthetünk belőle.

25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 ml
marha alaplé
200 ml
főzőtejszín
ízlés szerint
kapor
ízlés szerint
ecet
ízlés szerint
kristálycukor
ízlés szerint
sűrítéshez
búzafinomliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az alaplevet felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a tejszínt, aprított kaprot, sót, cukrot, ecetet, elkeverjük. Pár percig forraljuk.
  3. Ízlés szerint liszttel sűrítjük (a lisztet kevés vízben elkeverjük).
  4. Ideális húsokhoz, de akár tésztához is elképzelhető mártásnak.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása