Mogyorós falatkák csokoládéval

Hozzáadta: TopPetra, 13.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Egyszerű, mégis kreatív karácsonyi édesség. A darált mogyoró a tésztába és lekváros krémbe is kerül. A tetejét klasszikus csokoládéval vonjuk be, fehér csokoládéval pedig megfesthetjük a kis csatokat, egyéb díszítéseket. Szerző: Ivana
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 13.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
280 gbúzafinomliszt
140 gkristálycukor
140 gdarált mogyoró
1 dbtojássárga
280 gmargarin
1/2 kv. kanálőrölt fahéj
Lekváros töltelék
200 mlbaracklekvár
100 gdarált dió
8 ev. kanálkristálycukor
20 mlrum
Öntet:
100 gcsokoládé
1 ev. kanálmargarin
Fehér csokoládé
- A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk a korongoka vagy más alakzatokat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Kihűtjük.
- A töltelékhez a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk. Ha a lekvár nagyon „kemény”, akkor akár melegíthetjük is. Az így kapott masszával tapasztjuk össze a korongokat, formákat.
- A csokoládét a margarinnal gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd ebbe mártogatjuk bele az összetapasztott formákat. Amikor már a csoki megkötött, a fehér csokoládét is felolvasztjuk, ezzel díszítjük a falatokat.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS