TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Mogyorós falatkák csokoládéval
Mogyorós falatkák csokoládéval
Recept Mogyorós falatkák csokoládéval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyszerű, mégis kreatív karácsonyi édesség. A darált mogyoró a tésztába és lekváros krémbe is kerül. A tetejét klasszikus csokoládéval vonjuk be, fehér csokoládéval pedig megfesthetjük a kis csatokat, egyéb díszítéseket. Szerző: Ivana

TopPetra TopPetra    ·   13.12.2020

Mogyorós falatkák csokoládéval

Egyszerű, mégis kreatív karácsonyi édesség. A darált mogyoró a tésztába és lekváros krémbe is kerül. A tetejét klasszikus csokoládéval vonjuk be, fehér csokoládéval pedig megfesthetjük a kis csatokat, egyéb díszítéseket. Szerző: Ivana

30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

280 g
búzafinomliszt
140 g
kristálycukor
140 g
darált mogyoró
1 db
tojássárga
280 g
margarin
1/2 kv. kanál
őrölt fahéj

Lekváros töltelék

200 ml
baracklekvár
100 g
darált dió
8 ev. kanál
kristálycukor
20 ml
rum

Öntet:

100 g
csokoládé
1 ev. kanál
margarin
Fehér csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk a korongoka vagy más alakzatokat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Kihűtjük.
  2. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk. Ha a lekvár nagyon „kemény”, akkor akár melegíthetjük is. Az így kapott masszával tapasztjuk össze a korongokat, formákat.
  3. A csokoládét a margarinnal gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd ebbe mártogatjuk bele az összetapasztott formákat. Amikor már a csoki megkötött, a fehér csokoládét is felolvasztjuk, ezzel díszítjük a falatokat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása