Mogyorós falatkák csokoládéval

Recept Mogyorós falatkák csokoládéval
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű, mégis kreatív karácsonyi édesség. A darált mogyoró a tésztába és lekváros krémbe is kerül. A tetejét klasszikus csokoládéval vonjuk be, fehér csokoládéval pedig megfesthetjük a kis csatokat, egyéb díszítéseket. Szerző: Ivana

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

280 gbúzafinomliszt
140 gkristálycukor
140 gdarált mogyoró
1 dbtojássárga
280 gmargarin
1/2 kv. kanálőrölt fahéj

Lekváros töltelék

200 mlbaracklekvár
100 gdarált dió
8 ev. kanálkristálycukor
20 mlrum

Öntet:

100 gcsokoládé
1 ev. kanálmargarin
Fehér csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk a korongoka vagy más alakzatokat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Kihűtjük.
  2. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk. Ha a lekvár nagyon „kemény”, akkor akár melegíthetjük is. Az így kapott masszával tapasztjuk össze a korongokat, formákat.
  3. A csokoládét a margarinnal gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd ebbe mártogatjuk bele az összetapasztott formákat. Amikor már a csoki megkötött, a fehér csokoládét is felolvasztjuk, ezzel díszítjük a falatokat.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás