TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Mogyorós-kakaós korongok csokival
Mogyorós-kakaós korongok csokival
Recept Mogyorós-kakaós korongok csokival
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.12.2020

Mogyorós-kakaós korongok csokival

Aki szereti a mogyorót és a coskit, az biztos imádni fogja ezeket a kis lekvárral és mogyorós krémmel tapasztott édes kis korongokat, formákat. A tetejéről nem hiányozhatott a csokoládé, díszítésnek pedig pisztáciát választottam.

35 perc
Elkészítés
8 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

160 g
finomliszt
80 g
darált mogyoró
80 g
porcukor
120 g
vaj
1 db
tojás
1 csapott ev. kanál
kakaó
csipet só
½ kv. kanál
őrölt fahéj

Krém:

100 g
vaj
1 kv. kanál
porcukor
100 g
mogyoróvaj
Ízlés szerint rum vagy mogyorós likőr

Szükségünk lesz még:

liszt a tészta nyújtásához
sütőpapír
pikáns lekvár
olvasztott étcsokoládé
aprított pisztácia
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a krémet készítjük el. A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a mogyoróvajat és a rumot.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a mogyorót, a kockára vágott puha vajat, a tojást, a kakaót, a csipet sót és a fahéjat. Sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk belőle a kis korongokat, formákat.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük.
  4. A kapott kis formákat lekvárral megkenjük, rávisszük a krémet süteményes zsák segítségével, majd a formákat összetapasztjuk. A felső kis sütiket csokoládéba mártjuk, aprított pisztáciával megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása