Mogyorós-kakaós korongok csokival

Recept Mogyorós-kakaós korongok csokival
KÜLDÖTT KÉPEK

Aki szereti a mogyorót és a coskit, az biztos imádni fogja ezeket a kis lekvárral és mogyorós krémmel tapasztott édes kis korongokat, formákat. A tetejéről nem hiányozhatott a csokoládé, díszítésnek pedig pisztáciát választottam.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

160 gfinomliszt
80 gdarált mogyoró
80 gporcukor
120 gvaj
1 dbtojás
1 csapott ev. kanálkakaó
csipet só
½ kv. kanálőrölt fahéj

Krém:

100 gvaj
1 kv. kanálporcukor
100 gmogyoróvaj
Ízlés szerint rum vagy mogyorós likőr

Szükségünk lesz még:

liszt a tészta nyújtásához
sütőpapír
pikáns lekvár
olvasztott étcsokoládé
aprított pisztácia

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a krémet készítjük el. A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a mogyoróvajat és a rumot.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a mogyorót, a kockára vágott puha vajat, a tojást, a kakaót, a csipet sót és a fahéjat. Sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk belőle a kis korongokat, formákat.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük.
  4. A kapott kis formákat lekvárral megkenjük, rávisszük a krémet süteményes zsák segítségével, majd a formákat összetapasztjuk. A felső kis sütiket csokoládéba mártjuk, aprított pisztáciával megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás