Mogyorós-kakaós korongok csokival

Hozzáadta: TopPetra, 20.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Aki szereti a mogyorót és a coskit, az biztos imádni fogja ezeket a kis lekvárral és mogyorós krémmel tapasztott édes kis korongokat, formákat. A tetejéről nem hiányozhatott a csokoládé, díszítésnek pedig pisztáciát választottam.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
160 gfinomliszt
80 gdarált mogyoró
80 gporcukor
120 gvaj
1 dbtojás
1 csapott ev. kanálkakaó
csipet só
½ kv. kanálőrölt fahéj
Krém:
100 gvaj
1 kv. kanálporcukor
100 gmogyoróvaj
Ízlés szerint rum vagy mogyorós likőr
Szükségünk lesz még:
liszt a tészta nyújtásához
sütőpapír
pikáns lekvár
olvasztott étcsokoládé
aprított pisztácia
- Először a krémet készítjük el. A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a mogyoróvajat és a rumot.
- A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a mogyorót, a kockára vágott puha vajat, a tojást, a kakaót, a csipet sót és a fahéjat. Sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk belőle a kis korongokat, formákat.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük.
- A kapott kis formákat lekvárral megkenjük, rávisszük a krémet süteményes zsák segítségével, majd a formákat összetapasztjuk. A felső kis sütiket csokoládéba mártjuk, aprított pisztáciával megszórjuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS