Mogyorós karácsonyi linzer csokis-krémmel

Recept Mogyorós karácsonyi linzer csokis-krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Finom és ízletes linzer korongok, mogyorós-csokis krémmel és mogyorós habbal a tetején. Ellenállhatatlan falatkák, aminek lehetetlen ellenállni. Tökéletes kelléke a karácsonyi asztalnak. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

100 gvaj
50 gporcukor
1 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
Csipet só
180 gbúzafinomliszt

Hab:

3 dbtojásfehérje
150 gporcukor
200 gdarált mogyoró

Töltelék:

150 mlhabtejszín
150 gétcsokoládé
150 gdarált mogyoró

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a csipet sót, a tojássárgát, majd a lisztet is beledolgozzuk. A sima állagú tésztát egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a habot:
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot és a mogyorót. A tepsit sütőpapírral kibéleltjük, a habot süteményes zsákba töltjük, majd ezzel formázzuk meg a kb. 3 cm átmérőjű kis habsapkákat. 150 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a hőfokot 100 okra csökkentjük és további 20 percig sütjük. A megsült habos sapkákat kivesszük a sütőből, kihűtjük.
  4. A tésztát kivesszük a sütőből, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk a korongokat (3 cm átmérőjű). Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 200 fokon 8-10 percig sütjük. Közben figyeljük, nehogy a linzer túlsüljön.
  5. A habtejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Hozzáadjuk a mogyorót, elkeverjük és levesszük a lángról.
  6. A krémet rákenjük vagy süteményes zsák segítségével rávisszük a linzerkorongokra. Lefedjük a mogyoróhabos sapkákkal. Akár rögtön is fogyaszthatjuk, de érdemes legalább egy napot pihentetni, ezalatt a linzer megpuhul.* ebből a mennyiségből 60 db falatka készült.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás