Mogyorós kifli

A mogyorós kiflik szépsége az ízén kívül az egyszerűségében is rejlik. A tésztáját percek alatt össze tudjuk állítani, és ezután más dolgunk nincs, mint hogy lehűtsük (3-4 óra a hűtőszekrényben), megformázzuk a kifliket, megsütjük, végül vaníliacukorral ízesített porcukorba forgatjuk. A tésztájába a darált mogyoró fantasztikussá varázsolja ezt a karácsonyi édességet. Ezzel a mogyorós kiflivel vendégeinket is le tudjuk venni a lábukról.

Hozzáadta:, 12.11.2017
Kategória: Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mogyorós kifli

Hozzávalók

Tészta:
200 gmargarin
1 dbtojás
1 ev. kanálőrölt fahéj
150 gporcukor
100 gőrölt mogyoró
500 gbúzafinomliszt
1 csomagvaníliacukor

Elkészítés menete

  1. A margarint a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a fahéjat és a mogyorót.
  2. Legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tésztából kifliket formázunk, 200 fokon megsütjük, majd porcukor és vaníliacukor keverékébe forgatjuk.