Mogyorós korongok
A kis, falatnyi, ízlésünk szerint kiszaggatott mogyorós korongok nagyon élvezetes karácsonyi édességek. A korongokat kiszaggatom, mogyoróvajjal összetapasztom, a tetejét is megkenem a mogyoróvajjal, aprított mogyoróval megszórom, majd csokiöntettel díszítem. A mogyoróvajat manapság már egyszerű beszerezni, ami azért is könnyedség, mert nem kell a mogyorót otthon pépessé turmixolni.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 25.11.2017
Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Hozzávalók:
480 gfinomliszt
140 gporcukor
280 gmargarin
1 csomagvaníliacukor
2 dbtojássárga
mogyoróvaj
aprított mogyoró
Öntet:
150 gfőzőcsokoládé
75 g100%-os margarin
- A hozzávalókból tésztát készítünk (kivéve az aprított mogyorót), és másnapig pihentetjük.
- A tésztát kinyújtjuk, a korongokat kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon aranyszínűre sütjük.
- Miután kihűlt, a korongok felét mogyoróvajjal megkenjük, a korongokat összetapasztjuk, és a tetejét is megkenjük a mogyoróvajjal.
- A tetejét aprított mogyoróval megszórjuk, óvatosan belenyomjuk a mogyoróvajba – az a jó, ha az aprított mogyoró beletapadt a mogyoróvajba.
- A korongokat hűtőszekrénybe tesszük, hogy lehűljenek.
- Miután lehűltek, csokiöntetbe mártjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Arašídové kroužky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Arašidové krúžky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Arachidowe krążki.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Erdnussringe an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS