Mogyorós korongok

A kis, falatnyi, ízlésünk szerint kiszaggatott mogyorós korongok nagyon élvezetes karácsonyi édességek. A korongokat kiszaggatom, mogyoróvajjal összetapasztom, a tetejét is megkenem a mogyoróvajjal, aprított mogyoróval megszórom, majd csokiöntettel díszítem. A mogyoróvajat manapság már egyszerű beszerezni, ami azért is könnyedség, mert nem kell a mogyorót otthon pépessé turmixolni.

Hozzáadta:Babu27, 25.11.2017
Kategória: Karácsony, Karácsonyi édességek
Mogyorós korongok

Hozzávalók

Hozzávalók:
480 gfinomliszt
140 gporcukor
280 gmargarin
1 csomagvaníliacukor
2 dbtojássárga
mogyoróvaj
aprított mogyoró
Öntet:
150 gfőzőcsokoládé
75 g100%-os margarin

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókból tésztát készítünk (kivéve az aprított mogyorót), és másnapig pihentetjük.
  2. A tésztát kinyújtjuk, a korongokat kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  3. Miután kihűlt, a korongok felét mogyoróvajjal megkenjük, a korongokat összetapasztjuk, és a tetejét is megkenjük a mogyoróvajjal.
  4. A tetejét aprított mogyoróval megszórjuk, óvatosan belenyomjuk a mogyoróvajba – az a jó, ha az aprított mogyoró beletapadt a mogyoróvajba.
  5. A korongokat hűtőszekrénybe tesszük, hogy lehűljenek.
  6. Miután lehűltek, csokiöntetbe mártjuk.