TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Mogyorós korongok
Mogyorós korongok
Recept Mogyorós korongok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   25.11.2017

Mogyorós korongok

A kis, falatnyi, ízlésünk szerint kiszaggatott mogyorós korongok nagyon élvezetes karácsonyi édességek. A korongokat kiszaggatom, mogyoróvajjal összetapasztom, a tetejét is megkenem a mogyoróvajjal, aprított mogyoróval megszórom, majd csokiöntettel díszítem. A mogyoróvajat manapság már egyszerű beszerezni, ami azért is könnyedség, mert nem kell a mogyorót otthon pépessé turmixolni.

45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hozzávalók:

480 g
finomliszt
140 g
porcukor
280 g
margarin
1 csomag
vaníliacukor
2 db
tojássárga
mogyoróvaj
aprított mogyoró

Öntet:

150 g
főzőcsokoládé
75 g
100%-os margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókból tésztát készítünk (kivéve az aprított mogyorót), és másnapig pihentetjük.
  2. A tésztát kinyújtjuk, a korongokat kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  3. Miután kihűlt, a korongok felét mogyoróvajjal megkenjük, a korongokat összetapasztjuk, és a tetejét is megkenjük a mogyoróvajjal.
  4. A tetejét aprított mogyoróval megszórjuk, óvatosan belenyomjuk a mogyoróvajba – az a jó, ha az aprított mogyoró beletapadt a mogyoróvajba.
  5. A korongokat hűtőszekrénybe tesszük, hogy lehűljenek.
  6. Miután lehűltek, csokiöntetbe mártjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása