Mogyorós kosárkák

Bár a mogyorós kosárkák elkészítési ideje kicsit hosszabb, mégis megéri a fáradozást. Mi nagyon szeretjük a mogyorót (szerencsére a család minden tagja eheti), ezért is készítem el minden ünnep alkalmával. A kosárkák tésztájába nápolyi is kerül (nem is kevés), nugátos vagy mogyorós krémmel, és a mogyoró a krém egyik alapeleme. A tetejét csokoládéval és mogyoróval díszítem.

Hozzáadta:, 19.12.2017
Kategória: Desszertek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mogyorós kosárkák

Hozzávalók

Tészta:
5 dbmogyorókrémes Horalky (Moments)
250 gmargarin
300 gbúzafinomliszt
100 gporcukor
1 dbtojás
Krém:
500 mltej
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
200 gdarált mogyoró
200 gpiskóta
kevés rum
ízlés szerint reszelt citromhéj
csokoládé és mogyoró a díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tészta elég sok, ezért a feléből ezeket a kosárkákat készítem el, a másik feléből pedig karácsonyi diót készítek.
  2. A tészta hozzávalóit jó alaposan elkeverjük (a Horalkyt apróra törjük), majd golyót formázunk belőle, becsomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Miután a tészta lehűlt, a sütőformákat megtöltöm a tésztával.
  4. 170 fokon aranyszínűre sütjük.
  5. A tejben feloldjuk a cukrot és a vaníliacukrot, hozzáadjuk a darált mogyorót és a darált piskótát. Citromhéjjal és rummal ízesítjük. Elkezdjük főzni, és miután már sűrű, levesszük a lángról.
  6. Még melegében nyomózsákba töltjük, és ezzel visszük fel a krémet a kosárkákra. Miután kihűltek, csokoládéba mártjuk, mogyoróval díszítjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL