Mogyorós sajttorta tejcsokis öntettel

Recept Mogyorós sajttorta tejcsokis öntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

A sajttorta számos módon elkészíthető. Én a mogyorót is nagyon szeretem, így nem csoda, hogy ezzel az ízvilággal szeretem a családnak tálalni.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Kekszes alap

140 gkeksz
40 gdarált mogyoró (pörkölt)
80 gvaj

Krém

650 glágy túró
200 gnatúr krémsajt
200 gtejföl
40 gporcukor
20 gvaníliacukor
60 gméz
2 dbtojás
40 gdarált mogyoró
40 gaprított földimogyoró
2 evőkanálfinomliszt

Öntet

100 gtejcsoki
50 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet porrá törjük. Hozzáadjuk a mogyorót és a puha vajat, majd alaposan elkeverjük. Kör alakú (24 cm), sütőpapírral kibélelt sütőformába tesszük.
  2. 180 fokos sütőben 8-10 percig elősütjük.
  3. A túrót a krémsajttal kikeverjük, majd a tojást és tejfölt is beledolgozzuk. Édesítjük, a darált és aprított mogyorót, lisztet beleszórjuk. Alaposan elkeverjük, rákanalazzuk az elősült tésztára, majd 155 fokon további 55 percig sütjük. Sütés közben egy bögre vizet teszünk a sütő aljára. Sütést követően a sütőt lekapcsoljuk, az ajtaját lenyitjuk, a sajttortát pedig kihűtjük.
  4. A csokit forró tejszínbe törjük. Addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ezt az öntetet öntjük a kihűlt sajttorta tetejére. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára is.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás