Mogyorós sünik – TOP süti a gyerekek szerint

Recept Mogyorós sünik – TOP süti a gyerekek szerint
KÜLDÖTT KÉPEK

Az ünnepek előtt nemcsak a gyerekek, hanem a férjem is kérdezte, hogy ismét készítek e karácsonyi süniket. Ez persze nemcsak kérdés, hanem egyben célzás is, így természetesen eleget tettem a kérésnek. Az állatos formák amúgy is nagyon kedveltek a gyerekek által, de a sünik vannak a legelső helyen. Petra H.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 grétesliszt
100 gporcukor
170 gmargarin
130 gdarált mogyoró
1/2 csomagsütőpor
1 dbtojás
csipet só

Öntet:

130 gfőzőcsoki
70 gmargarin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, majd kb. 2 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Én általában előző nap este készítem és egy éjszakán át pihentetem a tésztát.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk (lisztes felületen), majd a megfelelő formával kiszaggatjuk a kis süniket. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük.
  3. A kihűlt süniket lekvárral összetapasztjuk.
  4. A csokit a margarinnal felolvasztjuk, majd ebbe mártogatjuk bele a sünik kis ’tüskéjét’ és orrocskáját.
  5. A csokoládét tüskéket akár darált mogyoróba vagy dióba is márthatjuk. Ezt még azelőtt tegyük meg, hogy a csokoládé megköt.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás