Mogyorós táska

Aki szereti a mogyorót, az bizony odalesz a mogyorós táskáért! Lágy leveles tészta (boltit használtam, sokkal gyorsabb és egyszerűbb a munka), mogyorós töltelék, és ennyi kell hozzá! Lényegében csak négyzetre kell vágni a tésztát, a közepére egy mogyorós golyót teszünk, a tésztát bevagdossuk, majd a tölteléket becsomagoljuk. A többi a sütő dolga. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 7.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mogyorós táska

Hozzávalók

Tészta:
1 csomagleveles tészta
Mogyorós töltelék:
180 gdarált mogyoró
100 gporcukor
1 dbtojás
1 kv. kanálcitromhéj
Szükségünk lesz még:
1 dbtojásfehérje

Elkészítés menete

  1. A tésztát kicsomagoljuk, lapjára, majd négy csíkra vágjuk, a csíkokat pedig 6-6 kis négyzetre. Így összesen 24 négyzetet kapunk.
  2. A kis négyzetek minden sarkát bevágjuk – kb. 1-2 cm-t a négyzet közepe felé.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk. A masszából kis golyókat formázunk, majd minden egyes kis tésztanégyzet közepére teszünk egy mogyorós golyót.
  4. A négy kis sarkot felvert tojásfehérjével megkenjük, majd a szemközti kis sarkokat a töltelékre tesszük, a két hegyet pedig összekapcsoljuk. A tojásfehérje is segít, hogy tartson. Így csomagoljuk be a mogyorós tölteléket.
  5. A táskákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojásfehérjével megkenjük, a tetejét mogyoróval díszíthetjük.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.