Képviselőfánk égetett tésztából, tojásos krémmel és karamellás tejszínhabbal
Hozzáadva: 24.6.2018
Az édes élvezetek fokozásának egyik nagy mestere a képviselőfánk. Nagyon sok tulajdonsága teszi alkalmassá arra, hogy eleget tegyen ennek a „küldetésnek”. Egyrészt az égetett tészta puhasága és finomsága, másrészt a tojásos krém, amiben a pudingos krémet a vaj és a tojáshab teszi még finomabbá, nem utolsósorban pedig a finom karamellel feldobott habtejszín, amiből tökéletes karamellás tejszínhab készül. A finomság elkészítését nem árt előre időzni, mert a tejszínhabot érdemes legalább fél nappal a véglegesítés előtt elkészíteni. Szerző: Marta
Előkészítés 80 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Csokoládés (panna cotta) torta
Hozzáadva: 25.9.2018
Kiváló tejszínhabos torta, jó alaposan kakaóval ízesítve, tetején jelentős mennyiségű reszelt csokoládéval. A csokoládés panna cotta tortát nemcsak ünnepek alkalmával szoktam elkészíteni, hanem akkor is, ha a családot akarom meglepni. Szinte hihetetlen, hogy egyetlen tortaformában milyen édes csodát lehet készíteni! A tészta lágy, a krém fenséges, a lekvár és karamelles mogyoró pedig egyszerűen tökéletessé varázsolja! Szerző: Petra
Előkészítés 60 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Egyszerű diós falatok
Hozzáadva: 17.1.2019
Ennek a diós süteménynek szerintem nincs párja! Édes, diós, tökéletes textúrával, minden megvan benne, ami tökéletes édességgé teszi! A massza és tojáshabos krém elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és amíg ezeket az egyszerű diós falatkákat a sütőben szárítjuk, nyugodtan lepihenhetünk. A tetejét még dióbéllel díszíthetjük, de akár el is hagyható ez a lépés. Szerző: Triniti
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE