Mogyorós tornádó tejfölös tésztából

Recept Mogyorós tornádó tejfölös tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 10.4.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok

KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a finom, mogyorós tekercs vagy tornádó igazi különlegesség. A tejfölös tészta és mogyoró tökéletes együttest alkot, amivel mindenkit le tudunk venni a lábáról. A receptet nem kell túlgondolni: a tészta gyorsan elkészül, a töltelék sem nagy feladat, a tekercseket ügyesen fel lehet tekerni, a többi pedig gyerekjáték. Jó étvágyat! Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 10.4.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 gfinomliszt
4 gszódabikarbóna
1/4 kv. kanál
200 gvaj
200 gtejföl

Töltelék:

170 gfinomliszt
150 gkristálycukor
50 gvaj
1 dbtojás tésztához
50 gmogyoró

Szükségünk lesz még:

1 dbtojássárga kenéshez
mogyoró szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, a kockára vágott puha vajat és a tejfölt.
  2. Sima állagú tésztát gyúrunk, amit fóliába csomagolunk és fél órára hűtőszekrénybe teszünk. Közben elkészítjük a tölteléket: a tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgát elkeverjük a liszttel, cukorral, vajjal és apróra tört mogyoróval.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőszekrényből, két részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk és megkenjük a tojásfehérjével. Rászórjuk a tölteléket és felcsavarjuk.
  4. A tekercs tetején villával mintázatot formázhatunk.
  5. Éles késsel felvágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojássárgával megkenjük, ízlés szerint apróra tört mogyoróval megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás