Monte Cristo melegszendvics

Fantasztikus fogás, amit minden nap el tudnék képzelni reggelinek vagy vacsorának. Igazi meglepetésétel, ahányszor készítem, mindig mosolyt csalok vele a gyerekek és a férjem arcára. Az egyik legjobb, hogy a melegszendvics az egyszerűsége ellenére számos módon elkészíthető: elég, ha sonkát variáljuk, vagy csak a sajtot, esetleg a szószokat. A vajon pirított melegszendvics finom, ropogós, laktató, a család szerint egyszerűen zseniális. Néha salátalevéllel és karikázott paprikával és uborkával tálalom.

Hozzáadta:, 30.4.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak
Recept Monte Cristo melegszendvics

Hozzávalók

4 szeletszendvicskenyér
2 kv. kanálmustár
2 kv. kanálmajonéz
4 szeletsonka
2 szeletsajt
1 dbtojás
2 ev. kanáltej
csipet só
2 ev. kanálvaj

Elkészítés menete

  1. A szendvicskenyereket megkenjük a mustárral és a majonézzel. Két szelet kenyérre rátesszük a sonkát és a sajtot, majd a másik szelet kenyeret is rátesszük. Két töltött szendvicset kapunk.
  2. A tojást a kevés tejjel felverjük, ízlés szerint sózzuk.
  3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, a szendvicseket beleforgatjuk a tojásba és mindkét felét a forró vajas serpenyőben aranyszínűre sütjük.
  4. Gyors és ízletes vacsora. Érdemes kipróbálni :)

Forrás: Vk