Monte szelet sütés nélkül

A Monte szelet sütés nélkül az egyik legfinomabb desszert, amit valaha ettem. A Monte csokis tejszelet rajongóinak szinte kötelező. A legalsó réteget rummal meglocsolt háztartási keksz alkotja (vagy rumaroma a gyerkőcök végett), amire a krémes világos és csokoládés réteg kerül. Az édességgel az a legnagyobb baj, hogy hidegen, jól lehűlve az igazi, és elég nehéz ezt az időt kivárni. A gyerekek a krémet is örömmel lenyalják a süteményes lapátról, és néha elég nehéz megállni, hogy ne vágjam fel és adjak nekik egy jó nagy szelet házi Monte torkosságot. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:admin, 19.2.2018
Kategória: Desszertek, Sütés nélküli receptek
Monte szelet sütés nélkül

Hozzávalók

Világos krém:
1 ltej
100 gkukoricakeményítő
100 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
125 gvaj
Sötét krém:
500 mlhabtejszín
200 gétcsokoládé
Korpusz:
1 csomagháztartási keksz
kevés rum

Elkészítés menete

  1. A tepsit a keksszel szorosan kibéleljük, rummal meglocsoljuk.
  2. Elkészítjük a világos krémet. 0,75 l tejet felforralunk. A maradék tejben elkeverjük a keményítőt, a cukrot és a vaníliacukrot, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (kb. 2 perc). Még forrón belekeverjük a vajat, majd miután a vaj elolvadt, a krémet ráöntjük a kekszes alapra, ezután kihűtjük.%1%2
  3. Elkészítjük a sötét krémet. A habtejszínt edénybe öntjük, beletörjük a csokoládét és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a csokoládé fel nem olvad, majd levesszük a tűzről. Miután kihűlt, legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.%3
  4. Ezután a csokoládés habtejszínt felverjük, rávisszük a világos krémre, kedvünkre díszítjük. A jól lehűlt süteményt felvágjuk és tálaljuk.%4%5