TopReceptek.hu Tészták Kelt tészta Morva kalács szilvával és túróval
Morva kalács szilvával és túróval
Recept Morva kalács szilvával és túróval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A morva kalács alapja a kelt tészta. Igazi cseh klasszikus, amit a túró és a szilva tesz felejthetetlenné.

TopPetra TopPetra    ·   13.8.2023

Morva kalács szilvával és túróval

A morva kalács alapja a kelt tészta. Igazi cseh klasszikus, amit a túró és a szilva tesz felejthetetlenné.

55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Kelt tészta:

300 ml
tej
1 csomag
vaníliacukor
1 kocka
élesztő
500 g
búzafinomliszt
3 evőkanál
kristálycukor
2 db
tojássárga
100 g
vaj
csipet

Túrós töltelék:

250 g
túró
2 csomag
vaníliacukor
2 db
tojássárga
szükség szerint
szilva

Morzsa:

50 g
kristálycukor
80 g
rétesliszt
50 g
vaj

Kenéshez:

1 db
tojássárga
1 evőkanál
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk. Ha szükséges, akkor robotgépet használunk. A kész tésztát lefedjük, 45 percig pihentetjük.
  2. A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat, a kapott korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A korongok közepére egy pohár aljával mélyedést készítünk, ide kerül majd a túrós töltelék és a szilva.
  3. A túrós töltelékhez a hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, ezzel töltjük a korongokat. Ráhelyezzük az előkészített szilvát. A túróval töltött korongokat pedig megkenjük a tojás és tej keverékével.
  4. 190 fokos sütőben 10 percig sütjük. 10 perc elteltével éds morzsával megszórjuk, majd további 25 perci gsütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása