Morzsaszelet túrós-tejfölös-pudingos krémmel

A családban nagy népszerűségnek örvend a morzsaszelet túrós-tejfölös-pudingos krémmel. Lényege, hogy a tészta hozzávalóit morzsává dolgozzuk, két részre szedjük, és a két „morzsaréteg” közé kerül a finom krém. Az egyik gyorsabb és egyszerűbb változata a reszelt süteményeknek, itt ugyanis a tésztát nem kell lehűteni. Mi nagyon szeretjük, a tészta és a krém is nagyon gyorsan elkészül, a végeredmény pedig magáért beszél. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 2.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Morzsaszelet túrós-tejfölös-pudingos krémmel

Hozzávalók

Tészta:
200 gMargarin
150 gporcukor
300 grétesliszt
1 csomagsütőpor
3 ev. kanálkakaó
1/2 kv. kanálfahéj
Túrós töltelék:
500 gkádas túró
150 mltejföl
1 csomagvanília ízű pudingpor
100 gporcukor

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba esszük, kézzel eldolgozzuk – megkapjuk a morzsát. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  2. A túrót elkeverjük a tejföllel, vaníliapudinggal és porcukorral. Ráöntjük a tepsiben lévő morzsára, majd rászórjuk a maradék morzsát.
  3. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 percig sütjük.
  4. Miután megsült, porcukorral megszórhatjuk, felszeleteljük és tálaljuk.