TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Mostoha szelet - fotókkal
Mostoha szelet - fotókkal
Recept Mostoha szelet - fotókkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.5.2020

Mostoha szelet - fotókkal

Ha általánosságban megkérdeznék, mi jut eszembe a „finomról”, akkor nagy valószínűséggel a mostoha szeletet mondanám! Minden eleme ízélmény. A világos és kakaós tészta, a puding, végül a tejfölös-tejszínhabos krém teszi az egész süteményt felejthetetlenné. A tetejére már csak egy kevés reszelt csokoládé vagy kakaó kerül. Szerző: Lenulka

23 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
250 g
kristálycukor
100 ml
olaj
100 ml
langyos víz
250 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
1 ev. kanál
kakaó

Töltelék:

2 csomag
vanília ízű pudingpor
5 ev. kanál
kristálycukor
800 ml
tej

Krém:

400 ml
tejföl
250 ml
habtejszín
2 csomag
vaníliacukor

Díszítéshez:

reszelt csokoládé vagy kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, ezután dolgozzuk bele a vizet és az olajat. Belekerül a sütőporral elkevert sütőpor, végül a kemény habbá vert tojásfehérje. A tészta 2/3 részét kb. 30x30 cm-es, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. A maradék tésztát elkeverjük a kakaóval, majd ezt is rácsorgatjuk a világos tésztára.%1%2%3
  2. A pudingból, tejből és cukorból pudingot főzünk, amit szintén ráöntünk a tésztára, még úgy, ahogy van, forrón. Hogy a tészták és a puding elkeveredjen, egy villával szépen elkeverjük az egészet. Ezzel nemcsak összekeverednek az egyes rétegek, hanem a tésztának szép mintázata is lesz. 175 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.%4%5%6%7
  3. Sütés után, miután a tészta kihűlt, rákenjük a tejföllel és vaníliacukorral elkevert tejszínhabot.
  4. A tetejét reszelt csokoládéval vagy kakaóval is díszíthetjük.%8%9
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása