Mostoha szelet - fotókkal

Ha általánosságban megkérdeznék, mi jut eszembe a „finomról”, akkor nagy valószínűséggel a mostoha szeletet mondanám! Minden eleme ízélmény. A világos és kakaós tészta, a puding, végül a tejfölös-tejszínhabos krém teszi az egész süteményt felejthetetlenné. A tetejére már csak egy kevés reszelt csokoládé vagy kakaó kerül. Szerző: Lenulka

Hozzáadta:, 15.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mostoha szelet - fotókkal

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
250 gkristálycukor
100 mlolaj
100 mllangyos víz
250 grétesliszt
1 csomagsütőpor
1 ev. kanálkakaó
Töltelék:
2 csomagvanília ízű pudingpor
5 ev. kanálkristálycukor
800 mltej
Krém:
400 mltejföl
250 mlhabtejszín
2 csomagvaníliacukor
Díszítéshez:
reszelt csokoládé vagy kakaó

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, ezután dolgozzuk bele a vizet és az olajat. Belekerül a sütőporral elkevert sütőpor, végül a kemény habbá vert tojásfehérje. A tészta 2/3 részét kb. 30x30 cm-es, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. A maradék tésztát elkeverjük a kakaóval, majd ezt is rácsorgatjuk a világos tésztára.%1%2%3
  2. A pudingból, tejből és cukorból pudingot főzünk, amit szintén ráöntünk a tésztára, még úgy, ahogy van, forrón. Hogy a tészták és a puding elkeveredjen, egy villával szépen elkeverjük az egészet. Ezzel nemcsak összekeverednek az egyes rétegek, hanem a tésztának szép mintázata is lesz. 175 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.%4%5%6%7
  3. Sütés után, miután a tészta kihűlt, rákenjük a tejföllel és vaníliacukorral elkevert tejszínhabot.
  4. A tetejét reszelt csokoládéval vagy kakaóval is díszíthetjük.%8%9