Mozart kocka

Ha szeretitek a diót és a csokoládét, akkor ezt a luxus Mozart kockát imádni fogjátok! Lágy, diós tészta két pompás csokis réteggel megspékelve. Ínyencek és édességkedvelők is rákapnak, csokiimádóknak pedig kötelező! Ha vastagabb, magasabb süteményt szeretnénk, akkor elég, ha kisebb tepsit választunk, de nekem ez a méret is megfelel. Szinte biztos, hogy pillanatok alatt elfogy! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 14.5.2019
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mozart kocka

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojásfehérje
200 gporcukor
200 gdarált dió
4 ev. kanálrétesliszt
1/2 csomagsütőpor
csipet só
Krém:
6 dbtojássárga
200 gporcukor
150 gvaj
200 gétcsokoládé
Tetejére:
150 mlhabtejszín
1 ev. kanálkristálycukor
1 ev. kanálméz
220 gcsokoládé
25 gvaj

Elkészítés menete

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A magas falú tepsit (35x22 cm) kivajazzuk és liszttel beszórjuk.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Ezután kanalanként beledolgozzuk a porcukrot és végül addig verjük, míg végül fényes habot nem kapunk.
  3. A lisztet a sütőporral és darált dióval elkeverjük és ezt a keveréket dolgozzuk bele a tojásfehérjébe.
  4. A kapott tésztát beleöntjük a tepsibe, elegyengetjük és 20 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük.
  5. A csokoládét a vajjal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk, kissé kihűtjük. A tojássárgát a cukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Amikor a tojássárga már kellően habos, lassan csorgatva hozzáadjuk a csokoládét. Még további 2 percig verjük, ezután levesszük a gőzfürdőről és ráöntjük a tésztára.
  6. A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és a mézet. Amikor a cukor és a méz is feloldódott, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és vajat. Elkeverjük, majd miután a csokoládé és vaj is feloldódott, ráöntjük a sütemény tetejére. Megvárjuk, míg az öntet megköt. Jó étvágyat!