Mozzarellával, paradicsommal és bazsalikommal sült csirkemell

A finom, szaftos csirkemell verhetetlen fogás a konyhában. Hálás alapanyag, mert számtalan módon el lehet készíteni, és még ha sütőben is sütjük, nem szárad ki, ha odafigyelünk. Ennél a fogásnál a csirkemellet mozzarella sajttal, paradicsommal és friss bazsalikomlevéllel dobtam fel, persze nem maradhatott ki az elengedhetetlen só és bors, na meg az olaszos fűszerkeverék. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 29.1.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mozzarellával, paradicsommal és bazsalikommal sült csirkemell

Hozzávalók

csirkemell filé
paradicsom
friss bazsalikom
mozzarella
só, bors
olívaolej
ízlés szerint fűszerkeverék

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk, sózzuk és borsozzuk. Bevagdossuk, hogy tudjuk hova pakolni a finomságokat.
  2. A kis vágatokba beletesszük a felszeletelt mozzarella sajtot, paradicsomot és bazsalikomlevelet.
  3. A csirkemellet sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, olívaolajjal meglcsolojuk, ízlés szerint fűszerkeverékkel megszórjuk.
  4. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük – a sütési idő függ a csirkemell vastagságától.