Mozzarellával, paradicsommal és bazsalikommal sült csirkemell

Recept Mozzarellával, paradicsommal és bazsalikommal sült csirkemell

Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2020

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

A finom, szaftos csirkemell verhetetlen fogás a konyhában. Hálás alapanyag, mert számtalan módon el lehet készíteni, és még ha sütőben is sütjük, nem szárad ki, ha odafigyelünk. Ennél a fogásnál a csirkemellet mozzarella sajttal, paradicsommal és friss bazsalikomlevéllel dobtam fel, persze nem maradhatott ki az elengedhetetlen só és bors, na meg az olaszos fűszerkeverék. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2020

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

csirkemell filé
paradicsom
friss bazsalikom
mozzarella
só, bors
olívaolej
ízlés szerint fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk, sózzuk és borsozzuk. Bevagdossuk, hogy tudjuk hova pakolni a finomságokat.
  2. A kis vágatokba beletesszük a felszeletelt mozzarella sajtot, paradicsomot és bazsalikomlevelet.
  3. A csirkemellet sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, olívaolajjal meglcsolojuk, ízlés szerint fűszerkeverékkel megszórjuk.
  4. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük – a sütési idő függ a csirkemell vastagságától.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás