Muffin fánk

Recept Muffin fánk
KÜLDÖTT KÉPEK

A fánkokban nem szerettem, hogy sok olajban kisütni. Ez viszont a tepsis változat, nekünk nagyon ízlett.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tepsiben sütött fánk (kb 8-10 db):
250 gbúzafinomliszt
csipet
12 gfriss élesztő
40 gkristálycukor
125 mltej
2 dbtojássárga
25 gvaj
Citrom reszelt héja
lekvár (eper, barack)
vaj és rum kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejhez cukrot adunk, az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk.
  2. A lisztet kevés sóval tálba szitáljuk. A vajat felolvasztjuk, kihűtjük.
  3. Az élesztőhöz adjuk a tojássárgát, a reszelt citromhéjat, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a vajat is, tésztává dolgozzuk.
  4. Lefedjük, egy órát kelesztjük. A tészta kétszeresére kel. A muffin sütőtepsit előkészítjük, papír kosarakat teszünk az egyes lyukakba.
  5. A megkelt tésztát 8-10 részre osztjuk, kezünkkel vékonyra nyomkodjuk, a közepére lekvárt teszünk, majd becsomagoljuk. Golyót formázunk, ez kerül a muffin kosárkákba.
  6. 185 fokon 12-15 percig sütjük. Amíg még forró, olvasztott vaj és rum keverékével megkenjük. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás