A langyos tejhez cukrot adunk, az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk.
A lisztet kevés sóval tálba szitáljuk. A vajat felolvasztjuk, kihűtjük.
Az élesztőhöz adjuk a tojássárgát, a reszelt citromhéjat, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a vajat is, tésztává dolgozzuk.
Lefedjük, egy órát kelesztjük. A tészta kétszeresére kel. A muffin sütőtepsit előkészítjük, papír kosarakat teszünk az egyes lyukakba.
A megkelt tésztát 8-10 részre osztjuk, kezünkkel vékonyra nyomkodjuk, a közepére lekvárt teszünk, majd becsomagoljuk. Golyót formázunk, ez kerül a muffin kosárkákba.
185 fokon 12-15 percig sütjük. Amíg még forró, olvasztott vaj és rum keverékével megkenjük. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk.