TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Muffin fánk
Muffin fánk
Recept Muffin fánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A fánkokban nem szerettem, hogy sok olajban kisütni. Ez viszont a tepsis változat, nekünk nagyon ízlett.

TopPetra TopPetra    ·   12.12.2021

Muffin fánk

A fánkokban nem szerettem, hogy sok olajban kisütni. Ez viszont a tepsis változat, nekünk nagyon ízlett.

Alapanyagok
Tepsiben sütött fánk (kb 8-10 db):
250 g
búzafinomliszt
csipet
12 g
friss élesztő
40 g
kristálycukor
125 ml
tej
2 db
tojássárga
25 g
vaj
Citrom reszelt héja
lekvár (eper, barack)
vaj és rum kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejhez cukrot adunk, az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk.
  2. A lisztet kevés sóval tálba szitáljuk. A vajat felolvasztjuk, kihűtjük.
  3. Az élesztőhöz adjuk a tojássárgát, a reszelt citromhéjat, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a vajat is, tésztává dolgozzuk.
  4. Lefedjük, egy órát kelesztjük. A tészta kétszeresére kel. A muffin sütőtepsit előkészítjük, papír kosarakat teszünk az egyes lyukakba.
  5. A megkelt tésztát 8-10 részre osztjuk, kezünkkel vékonyra nyomkodjuk, a közepére lekvárt teszünk, majd becsomagoljuk. Golyót formázunk, ez kerül a muffin kosárkákba.
  6. 185 fokon 12-15 percig sütjük. Amíg még forró, olvasztott vaj és rum keverékével megkenjük. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása