Muffin fánk

Hozzáadta: TopPetra, 12.12.2021
Kategória: Fánkok, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések, Muffin és cupcake, Desszertek, sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A fánkokban nem szerettem, hogy sok olajban kisütni. Ez viszont a tepsis változat, nekünk nagyon ízlett.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 12.12.2021
Kategória: Fánkok, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések, Muffin és cupcake, Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Tepsiben sütött fánk (kb 8-10 db):
250 gbúzafinomliszt
csipetsó
12 gfriss élesztő
40 gkristálycukor
125 mltej
2 dbtojássárga
25 gvaj
Citrom reszelt héja
lekvár (eper, barack)
vaj és rum kenéshez
- A langyos tejhez cukrot adunk, az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk.
- A lisztet kevés sóval tálba szitáljuk. A vajat felolvasztjuk, kihűtjük.
- Az élesztőhöz adjuk a tojássárgát, a reszelt citromhéjat, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a vajat is, tésztává dolgozzuk.
- Lefedjük, egy órát kelesztjük. A tészta kétszeresére kel. A muffin sütőtepsit előkészítjük, papír kosarakat teszünk az egyes lyukakba.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Koblihy pečené jako muffiny.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS