TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Mustáros csirkeszelet. Annak ellenére, hogy nem olajban sült, lágy és szaftos.
Mustáros csirkeszelet. Annak ellenére, hogy nem olajban sült, lágy és szaftos.
Recept Mustáros csirkeszelet. Annak ellenére, hogy nem olajban sült, lágy és szaftos.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ezeket a csirkeszeleteket sütőben készítettem. A mustártól igazán illatos és puha lett, kívül pedig a panír kellően ropogós.

TopPetra TopPetra    ·   27.5.2023

Mustáros csirkeszelet. Annak ellenére, hogy nem olajban sült, lágy és szaftos.

Ezeket a csirkeszeleteket sütőben készítettem. A mustártól igazán illatos és puha lett, kívül pedig a panír kellően ropogós.

25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
800 g
csirkemell
180 g
tejföl
3-4 evőkanál
mustár
5-6 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint
őrölt bors
ízlés szerint
zsemlemorzsa
70 g
reszelni való sajt
szükség szerint
vaj
szükség szerint
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. A csirkemellet szeleteljük, kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
  2. Elkészítjük a pácot: a tejfölt, mustárt, zúzott fokhagymát elkeverjük.
  3. A csirkemelleket megkenjük a páccal, majd ezeket egymásra téve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ha nincs ennyi időnk, akkor csökkenthetjük a pácolási időt, de így is legalább 4 óra javasolt.
  4. A reszelt sajtot elkeverjük a zsemlyemorzsával, ebbe forgatjuk bele a pácolt csirkemell szeleteket. A csirkemelleket kevés vajjal kikent sütőtálba tesszük.
  5. Kevés olajjal meglocsoljuk.
  6. 210 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása